PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lauri Suuronen Kangasniemeltä Luopioisiin 1600?


Leo Suomaa
18.01.18, 16:27
Suomen asutuksen yleisluetteloon on merkitty http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=1027527 Luopioisten Ämmätsään 1601 alkaen Lauri Suroijnen. Nimi on kirjoitettu vaihtelevasti. Mahdollisesti sama henkilö on 1606 sarakkeessa nimellä Lasse Simonsson. Lauri Suurosen on sanottu tai arveltu muuttaneen Luopioisiin Kangasniemen Suurolasta. Onko tämän muutto-oletuksen tueksi asiakirjatietoa?

Tommy Koukka
29.01.18, 20:48
Tämä vaatisi tarkempaa asiakirjalähteiden läpikäymistä, mutta voi olla hyvin mahdollista, että Luopioisten Lauri Suuronen oli lähtöisin Kangasniemeltä. Nimittäin vuoden 1571 hopeaveroluettelossa Savossa Suurosia mainitaan vain Kangasniemen alueella: Lauri Antinpoika Suuronen Vesulahden pitäjän Vuolingon neljänneksen Himottulan eli Salmenkylän kymmenkunnassa. Kun vielä Luopioisten Lauri Suurosen poika oli etunimeltään Antti, sopisi Kangasniemen Lauri Antinpoika Suuronen hyvin Luopioisten Lauri Suurosen isäksi tai isoisäksi.