PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Nurmi-niminen pappi Tampereella


LEMPI
15.01.18, 00:00
Nurmi-niminen pappi kastoi äitini Tampereella 11.6.1904. Josef Grönberg oli kuollut alkuvuodesta ja uutta kirkkoherraa ei vielä ollut valittu Tampereelle. Kirkonkirjassa kasten toimittaneen papin nimenä on vain merkintä = Nurmi. Mistään en ole löytänyt ko.papista lisätietoa. Oliko hän jo ylipäätään pappi vai papin sijainen. Osaisiko joku kertoa hänestä jotain; etunimi, ikä, aikaisemmat tai myöhemmät kirkolliset toimet tai virat?

Lapsen kummeiksi oli merkitty silloin 11.6.1904 Tampereella, asuivat Amurissa, Oskar Andersson ja vaimonsa Kristina, Matti Vallenius ja Ida Nyman. Toinen miehistä meni myöhemmin merille (tai oli silloinkin merimies), ja toi kummilapselleen aina meriltä tullessaan pieniä lahjoja. Amurissa asui valokuvaaja Ida Nyman, mutta arvelen, että hän ei ole etsimäni kummi, koska lapsesta ei ole yhtään valokuvaa lapsuusajaltaan.

kyselee Lempi ptvoy*saunalahti.fi

LEMPI
15.01.18, 00:05
Lisäys edelliseen. Etsin tietoja myös kummeista. Tiedätkö tämän nimisistä vuonna 1904 Tampereella, mahdollisesti Amurissa, asuneista henkilöistä jotain.

se sama Lempi

Juha
15.01.18, 07:51
Josef Grönberg kuoli jo tammikuussa 1903 ja hän oli vuosia Messukylän kirkkoherra, ei TampereenJuha

Nina
15.01.18, 17:50
Tähän liittyy se vanha sanonta JOS Grönberg kuolee. Ja tapahtuman jälkeenhän Messukylän ja Tampereen seurakunnat yhtyivät.

Grönbergin wikistä: "Tampereen kaupunki kuului Messukylän emäseurakuntaan aina Grönbergin kuolemaan saakka. Senaatti (https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_senaatti) oli asettanut vuonna 1870 itsenäistymisen ehdoksi sen että silloisten Messukylän kirkkoherran ja Tampereen kaupunginsaarnaajan tuli olla virastaan eronneita ja Tampereelle tuli rakentaa uusi kirkko. Kaupunginsaarnaaja Anders Oskar Törnudd siirtyi muualle 1879 ja uusi Aleksanterin kirkko (https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksanterin_kirkko) valmistui 1881 mutta Messukylän kirkkoherran virka tuli avoimeksi vasta 1903 Grönbergin kuoltua. Itsenäinen Tampereen kaupunkiseurakunta aloitti toimintansa 1. toukokuuta (https://fi.wikipedia.org/wiki/1._toukokuuta) 1904 Grönbergin kuolemaa seuranneen armovuoden (https://fi.wikipedia.org/wiki/Armovuosi) päätyttyä."