PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kiikoisten alueen (Kuorsumaan kylä)rippikirjat ennen vuotta 1778?


Mikko_V
25.12.17, 15:00
Myöhemmän Kiikoisten alueen rippikirjoja (ainakin Kuorsumaan kylä) löytyy Suodenniemen yhteydestä vuodesta 1778 alkaen. Tätä aikaisemmassa Suodenniemen rippikirjassa tätä kylää ei ole. Mahtaako kenelläkään olla tietoa, onko Kuorsumaan (tai muun Kiikoisten) rippikirjoja olemassa missään tätä ennen?

Kiikasta
26.12.17, 13:51
Kiikoinen kuului Tyrvään seurakuntaan, Kiikan kappeliin ja sen enimmät asukkaat olivat Kiikan eri kylien talojen torppareita, joten kirkonkirjoissa tiedot löytyvät Kiikan kirkonkirjoista, suurin osa (Jaara ja Niemenmaa Leikkuusta) , useat Kiimajärvestä, mutta myös muista kylistä. Vuonna 1847 perustettiin Kiikoisten kappeli ja se rupesi pitämään omia kirjojaan. Osa torpista kuului Tyrvääseen ja osa Mouhijärveen/Suodenniemeen, joten sieltäkin löytyy ajoittain muutamia. Kuorsumaan torpista useimmat ovat saaneet asukkaansa Suodenniemeltä.

Mikko_V
26.12.17, 21:00
Kiitos vastauksesta!

En löytänyt Kuorsumaata enää mistään rippikirjasta, mutta pääsin kuitenkin etsimieni ihmisten juurten jäljille. Olin kiinnostunut Kuorsumaan Jaakkolan talosta, jonka ensimmäinen isäntäpari oli Jaakko Jaakonpoika (+ 1764) ja puolisonsa Maria Paavontytär.

Kyseessä oli uudistalo, ja tuo Jaakko oli Suodenniemeltä Pajuniemen Väissin poikia. Pariskunta löytyy avioliiton solmittuaan (1754) Väissin rippikirjoista.