PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Christina Johansdotter Toppilia, Oulu


kaukoj
17.12.17, 20:21
Onkohan kenelläkään tietoa Toppeliuksen suvusta. Olen yrittänyt selvittää Kristiina Juhontytär Toppilian (s. n. 1705 k. 28.5.1775 Iissä) vanhempia. Kristiina meni 28.10.1735 Oulussa naimisiin Anders Johansson Karjalaisen kanssa. Antista tuli myöhemmin sotamies Anders Johansson Häggberg ja muutti Iihin.

Perheestä on naimisiinmenoaikaan tässä rippikirjassa:
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/oulu/rippikirja_1731-1741_tksrk_ik128/202.htm

En ole onnistunut löytämään Kristiinan vanhempia. Voisiko hän kuulua Toppilasta peräisin olevaan Toppeliuksen sukuun, josta on tietoa Axel Bergholmin toimittamassa "Suomen aatelittomia sukuja" kirjassa. Kristiina voisi ehkä sopia Tukholmassa toimineen posliininvalaja Johan Mikaelinpoika Toppeliuksen tyttäreksi. Tässä teoksessa hänen perheen tiedot ovat kuitenkin hyvin vajavaisia.

Olisiko kenelläkään tietoa Kristiinan vanhemmista? Antinkin vanhemmat ovat hukassa. Vihkimistietojen mukaan olisi kotoisin Paltamosta, mutta kirkonkirjatiedot sieltä ovat vajavaisia.