PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Poikila vai Sormunen


Joukoseon
15.12.17, 18:05
Tulipa viesti MyHeritagelta ja antoi kuvassa olevat tiedot. Jos nuo pitävät paikkaansa, niin selviää miksi Mikko Sormunen menee Kirstinsä kanssa Rovaniemen Poikilan isannäksi 1713. Kysynkin nyt varsinkin Meri-Lapin tuntijoilta onko tuon kuvan tiedoissa mitään perää, vai onko joku oikonut MH:ssa.

Markku Pelttari
16.12.17, 08:58
Kyllä joku on kirjoitellut aivan omiaan. Lainaan pätkän Ilkka Väätin ansiokkaasta tutkimuksesta "Rovaniemen taloja ja sukuja" koskien Poikelan taloa.

"Seuraava isäntä, syytinkimies Mikko Heikinpoika Sormunen (s. n. 1672) muutti Ylipaakkolan kylästä Tervolasta. Hänen vaimonsa oli Kirsti Pekantytär Suutari (s. n. 1677). Hän oli alkuaan kotoisin Kemihaaran kylästä Rovaniemeltä."

Noin minunkin sukupuuhuni on merkitty. Sitä paitsi SAY:tä tutkimalla voisi sanoa, että Mikko Heikinpoika Sormusen vanhemmat olivat Heikki Hannunpoika Sormunen ja Marketta Ollintytär. MH:sta napattu Heikki Heikinpoika oli Mikon veli ei isä.

Sormusen talo on eri lähteissä vaihtelevasti kirjattu Ylipaakkolaan tai Alapaakkolaan. Sijaitsee Itäkoskella nykyisessä Keminmaan Alapaakkolassa.
Kirjoitusmuotokin vaihtelee, nykyisissä kartoissa näkyy Yli-Paakkola ja Ala-Paakkola (maanmittaushallitus, karttapaikka).

Joukoseon
18.12.17, 11:19
Kiitos varmistuksesta, minullakin on kuvaamallasi tavalla. Kyllä minäkin Väättiin ja SAY:n luotan enemman kuin jonkun runoiluihin MS:ssa.