PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sauli Niinistön esiäiti Kristiina Jaakontytär


Mikko_V
13.12.17, 21:05
Ostin uuden Tasavallan Juuret-kirjan, jossa on myös nykyisen presidenttimme esivanhempaintaulu. Kun omat isänpuoleiset juureni menevät Askaisiin ja lähipitäjiin, kiinnosti minua erityisesti presidentti Niinistön isänäidin juuret. Siinä huomiota kiinnnitti numero VI:41 Kristiina Jaakontytär, "s. 16.1.1763 Lemu (ei löydy Lemun syntyneistä)".

Tällä alueella tutkimuksia tehneenä olen huomannut, että Askaisten (Villnäs) kappeliseurakunnan puolella syntyneetkin saavat usein rippikirjoissa syntymäpaikakseen merkinnän "Lemo". Ja aivan oikein, Askaisten syntyneistä löytyikin tähän mahdollisesti sopiva henkilö, 10.1.1760 Rauvolassa syntynyt Christina, jonka vanhemmat ovat Jacob Pährssön (Jaakko Pietarinpoika) ja Lissbet Johansdotter (Liisa Juhontytär).

Tuossa syntymämerkinnässä on toki hiukan heittoa, mutta tuntuisi kyllä aika hyvältä kandidaatilta tuoksi presidentin esiäidiksi. En ole tätä nyt vielä tarkistanut rippikirjoista, se pitäisi tietenkin tehdä.

Mikko_V
13.12.17, 21:19
Äh, tämä ehdotus täytyykin vetää takaisin. Kristiina olikin kuollut viisivuotiaana ja haudattu 24.2.1765. No, tulipahan sekin selvitettyä...