Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Elisabeth Hoffrenius (Hoffrén)
Esiäitini kuoli 14.10.1739 Vähässäkyrössä. Hän oli aviossa kappalainen Johannes Johannis Moliisin (Ulfbyensis), s. noin 1672, kanssa tämän ensimmäisessä avioliitossa.
Tietokannassani Elisabethin juuret osuvat kohtsillään Sursilleihin, joten epäilen omia tulkintojan (en ole lukenut pitkiä Sursill-täydennyksiä tällä keskustelupalstalla).
Yo-matrikkelin mukaan Elisabethin isä oli Pehr/Petter Hourenius/Hoffrenius ja äiti Margareta Henriksdotter Carlander Oulun /Iin seutuvilta.
Noita nimiähän Sursilleissa vilisee.
Sattuuko Elisabeth jonkun toisen sukujuontoihin, että saisin varmennusta tietoihini tai pääsisin korjaamaan mahdolliset virheet?
Varmaan huomasit lankomies Johan Carlanderin yo-matrikkelista?
Sen kautta pääsee Elisabetin juuriin käsiksi
Juha
Oletko jo vilkaissut Antti Soinin kirjan "Kierrä kivi älä kiroa, Hoffrenien sukuhistoria 1" ?
Siinä Elisabetilla on oma taulu, Taulu 98, sivulla 122 ja hänen vanhempansa taulussa 92.
Terv
Topi
Kiitos teille vastanneille! Koetanpa tarkastella Carlanderia ja etsiä tuota Soinin kirjaa, joka on kyllä nimeltä tuttu, mutta ei ole osunut vastaan kirjastoissa tai alan tapahtumissa.
Moliis, Johannes Johannis (1672–1748)
https://kansallisbiografia.fi/paimenmuisto/henkilo/1748
P1 Elisabet Pettersdotter (Persdotter) Hoffren hänen 2. avioliitossaan, K Vähäkyrö (haudattiin 21.10.) 1739, P1 V Iin kirkkoherra Petrus Johannis Hoffrenius ja Margareta Henriksdotter Carlandra; P2 1741 Elisabet Backman hänen 4. avioliitossaan, K 1751, P2 V Etelä-Pohjanmaan tuomiokunnan lainlukija ja vt. tuomari, Vaasan pormestari Kristian Mattson Backman ja Ingrid Mattsdotter Rothovius.
Elisabet Hoffrenin P1 Ii 6.3.1694 Vaasan triviaalikoulun alempi kollega (collega inferior), Vaasan papiston apulainen Andreas Pecklinius, S noin 1668, K Vaasa (haudattiin 14.5.) 1701.
Elisabet Backmanin P1 Vaasan triviaalikoulun alempi kollega (collega inferior), Lapuan kappalainen Elias Eliae Rislachius, K Vaasa 1696; P3 Isonkyrön pitäjänapulainen Andreas Haqvini Amnelin, K 1732.
Hoffrenius, Petrus Johannis (noin 1625–1686)
https://kansallisbiografia.fi/paimenmuisto/henkilo/1026
S Oulu noin 1625. V Oulun kaupungin porvari, laivanomistaja, raatimies Hannu Pietarinpoika / Hans Pettersson ja Leena Hannuntytär / Magdalena Hansdotter.
Ylioppilas (Petrus Johannis Ulobothniensis Hourenius) Uppsalassa 22.11.1643, (Ostrobotniensis) Turussa syyslukukausi 1646.
Iin papiston apulainen 1648; Oulun papiston apulainen 29.5.1661 ja samalla pedagogion koulumestari (rehtori).
A. H. Virkkusen (1919) mukaan Hoffreniuksella oli kouluvirastaan niin pieni palkka, että sen turvin oli vaikeaa huolehtia suuren perheen (hänellä mainitaan olleen kaikkiaan 16 lasta) toimeentulosta. Hoffrenius pyrki alusta lähtien tarmokkaasti parantamaan palkkaetujaan, mikä ei kuitenkaan saavuttanut vastakaikua oululaisissa. Nämä valittivat kreivi Per Brahelle, ettei heidän koulumestarillaan ”ollut oikeata tajua eikä tapaa edistää nuorison kehitystä”, ja pyysivät siirtämään tämän johonkin seurakuntavirkaan ja toista miestä koulun rehtoriksi. Kreivi Brahe kirjoitti asiasta Turun hiippakunnan piispalle, ja Hoffrenius nimitettiin Iin kirkkoherraksi 1678.
Turun hiippakunnan Oulun pappeinkokouksen saarnaaja (synod. conc.) 1670.
K Ii (haudattiin 15.8.) 1686.
P Margareta Henriksdotter Carlandra, PV Iin kirkkoherra Henricus Simonis Carlander ja Brita Simonsdotter.
Kiitos! Tässä tuli myös tuo isän sukujohto esille, mutta sekään ei vielä paljasta, ollaanko Sursilleissa, vai ei. Nimet ovat samoja tai saman tyyppisiä, mutta ovatko henkilöt juuri niitä hapansillisukuihin luettavia?
Minulla on hyllyssä Genealogia Sursillianan jokin versio; yritän sen avulla päästä jyvälle, ellei joku jo suoraan osaa sanoa näistä.
Kiitos! Tässä tuli myös tuo isän sukujohto esille, mutta sekään ei vielä paljasta, ollaanko Sursilleissa, vai ei. Nimet ovat samoja tai saman tyyppisiä, mutta ovatko henkilöt juuri niitä hapansillisukuihin luettavia?
Minulla on hyllyssä Genealogia Sursillianan jokin versio; yritän sen avulla päästä jyvälle, ellei joku jo suoraan osaa sanoa näistä.
Katso Anneli Kotisaaren Sursill-suvun
http://www.annelikotisaari.net/christina.o.sursill.htm#Taulu%2063
Kiitos, sieltähän se valmis kaava tuli, ja tältä osin varmistui, että Kristiina Östenintytär Sursill on esiäitini 12:nnessa polvessa. Olin tulkinnut lähteet oikein.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.