PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukututkimuspyyntö


Ulla
17.11.17, 17:46
Mistä pitäisi pyytää 1800 luvun lopulla ja 1900 luvun alussa syntyneistä henkilöistä sukuselvitys perheistä jotka ovat muuttaneet eri puolille Suomea.
Perniössä ovat syntyneet, mutta muuttaneet aikuisina pois seudulta.
On tiedossa vanhemmat ja kaikki sisarukset muttei jatkosta. Toisista on tieto minne muuttaneet Perniöstä aikanaan.

Anteroinen
17.11.17, 18:34
Jos tarkoitus on mennä siis ajassa eteenpäin, niin ei siinä taida auttaa kun kysyä ensin sukututkimustodistusta Perniöstä, ja sitten seuraavista kunnista eteenpäin. Avuksi voisi maakunta-arkistoissa ja vastaavissa käymällä henkikirjat ja poliisilaitoksien luettelot (ainakin Turussa poliisikamarin arkisto on helmi), niin saa asian etenemään hiukan halvemmin.

Ja sitten kun tulee joku elävä yksilö vastaan, niin ei kai sitten muuta kuin yhteys osoitepalveluun ja puhelin kouraan tai kirjettä postiin, niin eiköhän sieltä pikku hiljaa saa sukuhaaroja kasaan. Tietysti ensin kannattaa soitella läpi omat tutut serkkunsa ja sen sellaiset, joilta kysellään osoitteita ja yhteystietoja.

EDIT: Perniössähän on ainakin minun sukututkimustani hankaloittaneet Yliskylän ja Perniön seurakunnat erikseen olleet joissain vaiheessa. En tiedä mikä nykytilanne on.

EDIT2: Niin, ja mitä sukua tutkit? Joku saattaisi vaikka ilmoittautua täälläkin hyvällä tuurilla!

PäiviKL
18.11.17, 07:59
Joitakin vuosia sitten tehtiin Salon seudulla suuri kuntaliitos. Kaikki erilliset seurakunnatkin yhdistyivät Salon seurakunnaksi, joten sinne vaan nimilistaa ja kysely menemään. Kuluuhan siihen aikaa, jos seurakunnalla on aikaa tehdä sukuselvitysta, mutta muuttotiedot saa kyllä. Saattavat olla Salon suuressa seurakunnassa yhä edelleen.

PäiviKL

Leo Suomaa
18.11.17, 07:59
Kokemukseni mukaan suvuissa on yleensä joku vanhempi henkilö, joka muistaa sukulaisensa suurinpiirtein ainakin pikkuserkkuihinsa saakka. Hänen löytämisensä helpottaa muiden etsimistä.

Internetin yhteisöpalveluista (esim. Geneanet, Geni, FamilySearch, MyHeritage...) voi löytyä tarttumakohtia.

Jos kysymyksessä ei ole aivan kaikkien yleisin sukunimi, puhelinluettelosta (esim. Fonecta) voi olla hyvää apua.

Ulla
19.11.17, 16:52
Ei taida olla kovin sukurakas suku jota tutkin. Ei löydy valokuvia eikä tietoja sukulaisista. Naispuoliset menneet naimisiin tavallisten Jokinen, Virtanen, Peltonen. Suku jota tutkin on Perniöstä kotoisin oleva Palsasen suku (toiset sisarukset) Alasia. Muuttaneet n. 1920-1930 Kiskoon, Helsinkiin, Turkuun, Paimioon, Uskelaan. Nämä sisarukset ovat syntyneet 1895-1919 ja heitä oli 11lasta. Pitkä tie on pyytää eri seurakunnista tietoja. On myös olemassa ainakin kaksi eri Palsasen sukua. Tämä on lähtöisin Perniöstä.

Anteroinen
19.11.17, 17:03
Jos joku on muuttanut Turkuun, niin suosittelen hakemaan käyttöluvan Turun poliisikamarin arkistoon, josta löytyy mm. nämä herkulliset tiedonlähteet:

http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=SARJA&avain=274178.KA
http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=SARJA&avain=274179.KA
http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=SARJA&avain=274168.KA
http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=SARJA&avain=274167.KA

Kuolleiden luettelot ja poismuuttaneitten luettelot erityisesti on minun kokemukseni mukaan aakkostettu, joten käyttö ja ihmisten hakeminen on nopeaa. Kuolleitten luettelossa on myös viitteet kaikkiin henkikirjoihin joissa henkilö Turussa on mainittu, joten ne ovat hyvä paikka aloittaa.

ristojohannes
19.11.17, 17:29
Hei, jospa lähtisit tutkimaan sukuasi taaksepäin.
Se on melkein mielenkiintoisampaa.
Perniön netissä oleva rippikirja 1900-1909, sivut 342 ja 346 on hyvä lähtökohta.

Mikäli olet menettänyt henk. kohtaisen yhteyden Palsasiin, niin lähes ainoa keino on pyytää Perniön seurakunnasta( vai onko Saloa nykyään) tiedot.
Tämän jälkeen joudut pyytämään tiedot Palsasista, seurakunnista, johon he muuttivat.
Tämä tulee aika kalliiksi ja usein kestää kauan.
Oikeastaan muuta keinoa ei ole, kyselypalstoilla ei yleensä 1900-luvulla syntyneitä ihmisiä käsitellä.
Tsemppiä

Ulla
19.11.17, 18:22
Minulla on vanhat tiedot 1600-luvulta saakka. Kaipaan nykytietoja.

Ulla
19.11.17, 18:26
Miten saa käyttöluvan Turun poliisilaitoksen arkistoon ?

Anteroinen
19.11.17, 19:34
Miten saa käyttöluvan Turun poliisilaitoksen arkistoon ?

Arkisto on Turun maakunta-arkistossa, ja käyttöluvan voi hakea joko netin kautta Astiasta (https://astia.narc.fi/astiaUi/) tai sitten kaavakkeella paikan päällä. En tiedä kuinka nopea kaavakkeen käsittely on, itse hain netitse (yliopiston tunnuksilla).