Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Asukkaat aikajanalle -tietokoneohjelma?
Tämä on ensimmäinen postaukseni: Haluaisin sijoittaa kahden talon asukkaat (1600- ja 1700-luvut) tietokoneohjelmalla aikajanalle. Näin saisi paremman käsityksen talojen historiasta, elämästä ja asukkaiden suhteista toisiinsa. En löydä runsaallakaan hakemisella yksinkertaista, erillistä, juuri tähän tarkoitukseen sopivaa ohjelmaa. Excel on tietysti mahdollinen, mutta taulukkomaisena se ei ole joustava, eikä vastaa odotuksiani. Kokemuksia, neuvoja?
J.H.
Legacy mahdollistanee tuon.
Mutta itse käyttäisin Exceliä, koska se on tosi helppoa sillä; Pistää vain isännät ja emännät taulukon ekaa sarakkeeseen ja sitten isännyysvuodet toiseen. Sen jälkeen tekee taulukon graafin.
Tai sitten tuolta sivulta TimelineJS työkalun kimppuun
http://timeline.knightlab.com/
Esimerkiksi Helsingin Sanomat käyttää tätä työkalua
Tällä formulalla olen piirtänyt excelillä aikajanoja
=IF(AA$2=$L19;" *-----";IF(AND($L19<AA$2;AA$2<$M19);"-------------";IF(AA$2=$M19;"-----+ ";"")))
kun rivillä 2 on vuosiluvut vuoden välein, sarakkeessa L tulovuodet ja sarakkeessa M lähtövuodet. Tuossa on kahdesti välyöntipätkiä jotka copy pastaamalla tulevat mukaan, vaikkei näy. Sarakkeet kannattaa kaventaa niin että vuosiluku rivillä 2 näkyy muttei leveämmäksi, varsinkin jos on pitkästä aikajaksosta kysymys.
Saa vapaasti kopioida ja käyttää.
Terveisin,
Bengt
Alkuperäisessä oli ennen * merkkiä kuusi välilyöntiä ja + merkin jälkeen viisi. Jokin automaattiformatointi vähensi ne yhteen. En muista tarkkaan miten se vaikuttaa lopputulokseen.
Bengt
< Tämä on ensimmäinen postaukseni: Haluaisin sijoittaa kahden talon asukkaat (1600- ja 1700-luvut) tietokoneohjelmalla aikajanalle. Näin saisi paremman käsityksen talojen historiasta, elämästä ja asukkaiden suhteista toisiinsa. En löydä runsaallakaan hakemisella yksinkertaista, erillistä, juuri tähän tarkoitukseen sopivaa ohjelmaa. Excel on tietysti mahdollinen, mutta taulukkomaisena se ei ole joustava, eikä vastaa odotuksiani. Kokemuksia, neuvoja?
>
Hei!
Yleisin ohjelmoijien tekemä virhe on ajatella aikajana kalenterimuodossa!
Se ei mene vasemmalta oikealle länismaiseen tyyliin, vaan yksinkertaisesti ylhäältä alaspäin vasten itämaista ajattelua - jopa käänteisestikin!
Kokeilemisiin
Julle! Googlettamalla saadaan kuvia jotka poikeuksetta ovat vasemmalta oikealle. Kait aikajana voidaan esittää tilaajan toiveiden mukaan vasemmatlta oikealle, päinvastoin, ylhäältä alaspin, päinvastoin tai ympyrän kehää pitkin tai ihan miten vaan, kunhan siinä ajan kulkua jotenkin esitetään.
"Se ei mene vasemmalta oikealle länismaiseen tyyliin, vaan yksinkertaisesti ylhäältä alaspäin vasten itämaista ajattelua - jopa käänteisestikin!"
Tuossa aika vaikeasti kuvattuna, laittaisitko esimerkkiä sinun mielestäsi oikeasta aikajanasta?
Oheisena esimerkki exelillä tehty oma versioni.
Bengt
<Googlettamalla saadaan kuvia jotka poikeuksetta ovat vasemmalta oikealle. Kait aikajana voidaan esittää tilaajan toiveiden mukaan vasemmatlta oikealle, päinvastoin, ylhäältä alaspin, päinvastoin tai ympyrän kehää pitkin tai ihan miten vaan, kunhan siinä ajan kulkua jotenkin esitetään.
"Se ei mene vasemmalta oikealle länismaiseen tyyliin, vaan yksinkertaisesti ylhäältä alaspäin vasten itämaista ajattelua - jopa käänteisestikin!"
Tuossa aika vaikeasti kuvattuna, laittaisitko esimerkkiä sinun mielestäsi oikeasta aikajanasta?
Oheisena esimerkki exelillä tehty oma versioni.
>
Hei!
Vilkaiseppa pankkisi tiliotetta!
Sen aikajana on varmasti ylhäältä alaspäin, kuten tilitapahtumat yleensä, vaikkakin niissä käytetään aivan oikein aikajanaa nykyisyydestä menneisyyteen.
Tämänkin korjaaminen kesti joillakin pankeilla 15 vuotta huomautuksesta!
Tässä esimerkki Esimerkki.RTF, jota voidaan vielä vuosien suhteen muokata, jos tapahtumia ei ole tai sitten tulee liian tiheää. Tarvittavia tietoja voidaan lisätä tarvittaessa helposti riveille.
Toista olisi kalenterimuotoon sidotulla sivun leveysrajoitteisella esityksellä.
Tukimisiin
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.