PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Katovuosista


koskisep721
09.07.17, 14:06
Kansallisarkistossa Oulussa on tallennettuna Pohjois-Norjan seurakuntien rippikirjoja, joissa on sinne katovuosina muuttaneita suomalaisia. En kuitenkaan keksinyt oikeita hakusanoja näihin mahdollisiin digi-arkistoihin tietoja etsittyäni. Voisiko joku antaa sopivia hakuavaimia. Kiitos!

tellervoranta
09.07.17, 20:58
En tiedä hiskistä, mutta ainakin ennen on päässyt suoraan Norjan sukusivuille.
Katselin omia linkkejäni alla olevassa kirjoittelussa ja huomasin, että Norjan sivut olivat nyt uudennäköiset.

http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=14314&highlight=J%E4%E4meren+suomalaiset

Julle
10.07.17, 10:29
< Kansallisarkistossa Oulussa on tallennettuna Pohjois-Norjan seurakuntien rippikirjoja, joissa on sinne katovuosina muuttaneita suomalaisia. En kuitenkaan keksinyt oikeita hakusanoja näihin mahdollisiin digi-arkistoihin tietoja etsittyäni. Voisiko joku antaa sopivia hakuavaimia. >

Hei!

Eipä taida sukunimillä tärpätä mistään, kun kirjoitusasu voi olla norjalaistunut? Enemmän on tiedettävä, paikkakunnat ja muuttoaikakin on oleellinen?
http://www.genealogia.fi/nimet/nimi90s.htm

Eipä näkynyt hakusanoja Finnmark tai Värmland - ei Oulun arkistoista eikä yleisestikään kokoaineistosta, mutta muuta mukavaa näyttää ilmestyneen.
http://digi.narc.fi/digi/puu.ka

Tutkimisiin

tkukkonen
10.07.17, 13:06
mutta muuta mukavaa näyttää ilmestyneen.
http://digi.narc.fi/digi/puu.ka

Tutkimisiin

Taitaa olla ihan sama kuin täällä http://digihakemisto.appspot.com/. Sillä erolla vaan, että digihakemistossa on joukoistettuja hakemistotietoja monista niistä lähteistä, mistä ei ole vielä arkistolaitoksen eikä sshy:n hakemistoja. Ja on perin kätevää lisätä hakemistotietoja digihakemistoon, vaikka vain rivi kerrallaan ohimennen kun etsii omaa kohdettaan.

Essimi
10.07.17, 20:52
Täältä löytyy Norjan kirkonkirjoja digitoituina, myös esim. Finnmark:
https://media.digitalarkivet.no/kb/browse