PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Valtiorikosoikeuden aktit


tkukkonen
17.06.17, 17:00
http://digihakemisto.appspot.com/ > Valtiorikosylioikeuden ja valtiorikosoikeuksien arkisto > Valtiorikosoikeuksien aktit (Digitaaliarkisto)

TAI: http://digi.narc.fi/digi/dosearch.ka?sartun=250678.KA

Digitoituja akteja on nyt luettavissa Helsingissä ja eräissä muissa kaupungeissa pidetyistä oikeusistunnoista kokonaisuudessaan. Lisää tulee. Digitoituja sivuja on valtavasti. Osastoja on jotain 150 paikkeilla. Yksin Helsingissä oli 5 osastoa, joiden aktit on koottu 32 signumin alle, käsittäen yhteensä lähes 3500 aktia ja yli 25 000 sivua.

Joissakin akteissa on yleistä mielenkiintoa herättäviä kuvauksia, kuten Muurmannin legioonaan päätyneitten kertomuksia. Kaksi aktia on erikoisen pitkää: Eero A Wuori signumin Fb:15 lopulla ja Edvard Valpas Hänninen signumin Fb:16 keskivaiheilla. Näissä akteissa on pitkiä liitteitä.

Tulevat vasemmistopoliitikot Väinö Hakkila ja Eino Pekkala esiintyivät monien syytettyjen asianajajina. Muista myöhemmin tunnetuista vilahtavat ainakin Olavi Honka tuomarina ja Urho Kekkonen Kajaanin EK:n kanslistina.

Digihakemistoon on ilmaantunut henkilöiden nimiä haun helpottamiseksi ym muutakin tietoa, mutta toistaiseksi vain signumluettelon alkupää on katettu.

Digiarkistossa signumit ovat loogisemmin järjestettyjä.

tkukkonen
18.06.17, 17:15
Digihakemistossa: Arkistot > Valtiorikosylioikeuden ja valtiorikosoikeuksien arkisto > Muut asiakirjat > Valtiorikosylioikeuden ja valtiorikosoikeuksien aktihakemisto I -1--1 (J:3, Aak - Gus) (Digitaaliarkisto)

Yllä annetun polun takaa avautuvat mm valtiorikosoikeuden toiminnan kuvaus ja luettelo VRO:n osastoista. Osastot ja niiden sijoituspaikat on lueteltu edellä annetun hakemiston sivulla 9. Täydennyksenä edellisen viestiin voin todeta esim. että koska Helsingissä oli enemmän kuin 5 mainitsemani osastoa, Helsinkiä koskevia signumeitakin tulee olemaan enemmän kuin 32.

Julle
19.06.17, 09:25
< http://digihakemisto.appspot.com/ > Valtiorikosylioikeuden ja valtiorikosoikeuksien arkisto > Valtiorikosoikeuksien aktit (Digitaaliarkisto)

TAI: http://digi.narc.fi/digi/dosearch.ka?sartun=250678.KA
>
Hei!

Eikö se tämä linkki olisi järkevämpi?
http://digi.narc.fi/digi/search.ka
ja nimenomaan alempi hakulaatikko?

Kokeilemisiin

tkukkonen
19.06.17, 10:11
Eikö se tämä linkki olisi järkevämpi?
http://digi.narc.fi/digi/search.ka
ja nimenomaan alempi hakulaatikko?

Alemmalla haulla pääsee toki eteenpäin, mutta vain VRYO:n akteihin, joista jo onkin nimistö indeksoitu. Siellä tuo haku on tehokas. VRO-aktien osalta pitää vielä odottaa mahdollisesti aivan omaa hakuliittymää. Arvelen, että VRO-indeksointeja tulee arkistolaitoksen sivuille vasta kun kaikki aktit on digitoitu. Niinpä aktihakemistoakaan ole vielä indeksoitu kuin otsikkotasolla.

Ylempi hakulaatikko tuottaa tuloksia kovin leveälti eikä kokeiluni tuottanut osumia näistä VRO/VRYO - akteista ollenkaan, vaan esim SAY.stä.