PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hiskissä päivitys ?


RistoS
03.06.17, 12:40
näyttää olevan menossa 2-3.6.2017, palvelin sujettuna.

Juha
03.06.17, 15:52
Kyllä näin on


Juha

Päivi V
04.06.17, 16:11
Tuliko Hiskiin oikeasti mitään uutta?

Päivi V

Juha
04.06.17, 16:26
Softaa päivitettiin


Juha

Julle
04.06.17, 19:49
< Tuliko Hiskiin oikeasti mitään uutta?
>
Ainakin nopeutta vähäksi aikaa, kun niin sukkelasti toimii näyttäessään tuloksia!

Kokeilemisiin

Jokkel
26.12.17, 15:04
näyttää olevan menossa 2-3.6.2017, palvelin sujettuna.

Nyt ja eilen: "Historiakirjahaku on väliaikaisesti poissa käytöstä hakuohjelman tai tietokannan päivityksen takia. Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua."
Hyvä, että päivitetään, mutta minkä mittainen on "jonkin ajan"?:)

Julle
27.12.17, 10:43
< Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua."
Hyvä, että päivitetään, mutta minkä mittainen on "jonkin ajan"? >

Pitkällä elämän kokemuksella myyntimiehen viisi minuuttia on puoli tuntia, mutta geologilla se voi olla tuhansia vuosia. ;-) ICT-alalla jos 90 prosenttia on tehty, niin 90 prosenttia on tekemättä.

Aikahan on suhteellista myös havainnoitsijan paikan suhteen avaruudessa.

K-Erik
29.12.17, 12:42
Näyttää siltä. että kyse oli serveriongelmasta eikä mistään ylläpidosta. Edellingen päivitys tapahtui Hiskin tietojen mukaan heinäkuussa 2017. Hiskiä parempaa hakuohjelmaa ei mielestäni ole eikä Sukuhausta koskaan voi tulla Hiskin vertaista. Kumpikin tapa katsoa on tietenkin samanlainen eli kumpikaan järjestelmä ei ole alkuperäisaineistoa.
Samma på svenska

Juha
29.12.17, 12:46
HisKiä päivitetään myös sen takia, että se pysyisi käyttökelpoisena. Ei siis pelkkää sisältöä.


HisKi taitaa muuten olla maamme vanhin nettipalvelu, joka on koko ajan pysynyt ulkonaisesti samana. HisKi avattiin 12.9.1996!



Juha

Antti Järvenpää
29.12.17, 13:31
Nyt ja eilen: "Historiakirjahaku on väliaikaisesti poissa käytöstä hakuohjelman tai tietokannan päivityksen takia. Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua."
Hyvä, että päivitetään, mutta minkä mittainen on "jonkin ajan"?:)

Kun Juha tuossa kertoo, että HisKi avattiin 12.9.1996, niin en muista milloin oikeasti aloin sitä itse käyttämään. Muistan kuitenkin hyvin, että minulla oli silloin vanha Nokia modeemi ja yhteys verkkoon otettiin soittamalla soittosarjanumeroon ja laskutus verkon käytöstä oli minuuttipohjaista - eli kallista. Piti siis tarkkaan miettiä, mitä oli hakemassa, sillä kaikki haut ottivat "jonkin aikaa".

Muistan hyvin, että kerkisin hyvin hakea kahvia ja melkein juoda kupillisin loppuun, ennenkuin haun tulos ilmestyi ruutuun. Tällä perusteella sanoisin, että "jonkin aikaa" on ainakin kahvikupin mittainen minimissään.

Oikeasti tuo hakeminen oli niin kallista, että imuroin itselleni tärkeimmät aineistot exceliin, jolla tavoin pääsi halvemmalla.

Nyt kun palvelin on "jonkin aikaa" alhaalla voi tehdä kaikenlaista sillä aineistolla, jonka on imuroinut itselleen. Ja sitten kun taas alkaa pelittämään, niin kaikki toimii kuin unelma - ainakin 1996 näkökulmasta. Netissä on kuukausimaksu ja ei kerkeä kissaa sanomaan, kun jo haku tulos on ruudussa.

Toisaalta voisi sanoa, että on kulunut "jonkin aikaa", että tähän on tultu. Hyvä kuitenkin, että sukututkimusta voi tehdä pitkälti omalla koneella.

Kaikenlaisen "some" kohun keskellä, jossa mielipiteitä heitellään ennenkuin edes keritään ajatella, niin on erittäin miellyttävää olla osallisena "Suku Forumilla", jossa kaikki miettivät ainakin "jonkin aikaa" ennen kuin kirjoittavat kommenttejaan edellisiin kirjoituksiin. Joskus kommentteja odotellessa tuntuu, että "jonkin aikaa" on aika pitkä. Toisaalta jos käy lenkillä "jonkin aikaa" niin kyllä ne kommentit ovat sinne ilmestyneet.

Hyvää Uutta Vuotta toivotellen

K-Erik
29.12.17, 13:45
Muistan käyttäneeni Hiskiä heti ohjelman ilmestyttyä ja oli ilo kotoa käsin tutkia ja vasta sen jälkeen lähteä Kansallisarkistoon varmistamaan jos siihen oli tarvetta. Nykyään arkisto on sekin aika hyvin saatavilla mutta ei Hiskiä voita mikään nopeudessa alkuhaun osalta. Varmistaminen on sitten aikaa vievää touhua ja siihen menee kyllä kupin jos toisenkin. Forum on muuten mielenkiintoinen kaikkine monine ajatuksiaan esittävine joukoineen.