PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Viipurin komendanttin virasto Jatkosota


Liisa Rinkinen
29.04.17, 18:04
Hei!

Yritän selvitellä isän sotapolkua, nyt Jatkosodan aikana.

Tiedän, että isä on haavoittunut Äänisellä 5. Panssariprikaatissa vuoden 1941 marraskuussa. Toivuttuaan hän on saanut 9.3.1942 siirron Turun Laivastoasemalle MePa:an.

TurLa:n sotapäiväkirja 1941-1942 jakso 144 kertoo: "12.3.1942: Lähetetty MePa:an puh.sanoma no 13.10, jossa määrätään alik. Reivilä ilmoittautumaan Viipurin kommandanttivirastossa."

Yhdessä isän kantakorteista on kohdassa 39. Käytös ja rangaistukset maininta: "5.3.42".
Kuvittelisin, että merkintä on päivämäärä.

Yllä olevat merkinnät liittynevät toisiinsa?

En tiedä, missä isää hoidettiin hänen haavoittumisensa jälkeen. Luuslisi, että jossakin itäisessä Suomessa, vai olikohan sotasairaaloita Kannaksellakin? Jos hän on saanut siirron Turkuun 9.3, oliko siirtynyt heti sinne? Eli oliko isä jo Turun Laivastoasemalla 12.3, kun määräys Viipurin komendantin luo tuli?

Voinko mistään selvittää, minkä rikoksen isä oli tehnyt? Ei häntä varmaan ihan pikkurikoksen takia pyydetty matkustamaan Turusta Viipuriin? Vai liittyikö Kommendantin virasto rikoksiin?

Tuota rikosmerkintää ei näy kuin yhdessä kantakorttikopiossa, muissa isän käytös on maininnalla "Hyvä".

Anteeksi sekava kysymykseni. Olisi ehkä ollut selvempää kysyä, että mitä asioita Viipurin komendantti hoiti Jatkosodan aikaan ja onko komendantin toimista tuolta ajalta jäänyt dokumentteja?

Mukavan vapun toivotuksin
liisa