PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Aikojen kuluessa muuttuneet kunta-/srk-rajat


Oku
19.04.17, 10:13
Onkohan NETissä löydettävissä luetteloa nykyisistä kunnista, seurakunnista ja kylistä , mihin (suur)kuntaan/seurakuntaan ne ovat aiemmin kuuluneet ja milloin muutos on tapahtunut ?

Julle
19.04.17, 10:41
< Onkohan NETissä löydettävissä luetteloa nykyisistä kunnista, seurakunnista ja kylistä , mihin (suur)kuntaan/seurakuntaan ne ovat aiemmin kuuluneet ja milloin muutos on tapahtunut ? >

Ei kai nykyisten löytäminen ole hankalaa, mutta sitten rajavuodet ja kuntien, seurakunien ja kylien nimien muuttumiset sekä niiden osittaiset rajojen muutamiset. Kunta on verohallintoa - väestörekisteri ja seurakunnat omaa, jotka löytynevät omista rekistereistään. Tähän asti paras löytmäni lähde on kiinteistörekisteri sekä kunnille, kylille että taloille. Mutta seurakunnat on mitä sattuu? Siinä ehkä paras on HisKin lisätietoja-haara seurakunnan kohdalta.

Tutkimisiin

eeva häkkinen
19.04.17, 22:37
Pitäjänhistoriat ovat usein ansiokkaasti selvittäneet sekä kirkollisten että hallinnollisten rajojen muutoksia.

Kyösti Thum
20.04.17, 13:03
Rajat näkyvät vaikka hiskistä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_kirkkopit%C3%A4jist%C3%A4

Terv KT

aaaalto
21.04.17, 17:23
Eräs lähestymisyritys on Suomen ajallinen paikkaontologia SAPO. https://onki.fi/fi/browser/overview/sapo

Katso "SAPOn nykytila, ylläpito ja laajennusmahdollisuudet", http://doria32-kk.lib.helsinki.fi/handle/10024/113684


Arno

Oku
22.04.17, 09:25
[QUOTE=aaaalto;288349]Eräs lähestymisyritys on Suomen ajallinen paikkaontologia SAPO. https://onki.fi/fi/browser/overview/sapo

Kiitos vastauksista ja yo erinomaisesta selvityksestä ongelmasta.

Törmäsin paikkatieto-ongelmaan museoviraston ym ylläpitämässä FINNA-tiedostossa katsellesani vanhojen kumpulaisten sukujen asuinpaikkoja FINNAsta. Paulaharju vuonna 1907 tekemällään matkalla Pohjois-Karjalaan ja mm Kuusjärvelle ( silloin pitäjä) vieraili muutamassa talossa silloisessa Outokummun kylässä itse Outokummulla. Käynneistään ko taloissa hän kertoo niiden yksityiskohtaisen sijainnin.

FINNA- karttanäkymässä talot on sijoitettu Outokumpuun ( nyt pitäjä) mutta sen Kuusjärven kylään, noin 7 km todellisesta Paulaharjunkin kuvaamasta sijainnistaan.
Vuonna 1968 alusta Kuusjärven pitäjä muuttui Outokummuksi ja näin pitäjä ja kylä vaihtoivat paikkaa, samoin FINNAsa noiden talojen sijaintipaikat.
Museovirasto kertoi, että heidän käyttämänsä karttahakuohjelma Openstreetmap palvelu etsii karttapaikan pääasiasa tämänhetkisten tietojen perusteella.

Tämä SAPO palvelu olisikin toteutuessaan oivallinen ratkaisu sukututkijoille, museovirastolle kuin muillekin.