PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Filman, Sippola


Valkeala-Häme
29.03.17, 17:06
Hei,

koitan etsiä lisää tietoa Isak Vilhelm Andersson Filmanista. Hän meni naimisiin Kaipiaisissa Helena Esaiasdr Ylätalon kanssa 29.1.1870.

Ketkä ovat vanhemmat ja mistä on tullut Kymenlaaksoon?? en oikein saa mitään irti hiskistä.

Kiitos teille avusta!!

Tuula Cu
30.03.17, 06:11
Isak on "född i Sievi" (rivin oikea pää)
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/sippola/rippikirja_1868-1880_mko55-67/162.htm
ja löytyy Sievin kirjoista
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=5812291

Kannattaa siirtyä HisKistä alkuperäisiin. Tietoa saa enemmän, tänne
www.sukuhistoria.fi (http://suku.genealogia.fi/www.sukuhistoria.fi) ja digihakemisto.appspot.com (http://suku.genealogia.fi/digihakemisto.appspot.com).

Filman -sukunimi on mahdollisesti tarttunut mukaan Iisakille Viipurista, sillä kovasti samanniminen löytyy muurarinsällinä
https://katiha.mamk.fi/View.action?item=0625M18690093512®ister=MU&ref=results (https://katiha.mamk.fi/View.action?item=0625M18690093512&register=MU&ref=results) sisäänmuuttaneena. Tuon voi tutkia selaamalla Viipurin ulosmuuttaneita 1869 ennen vihkimistä.

Tuula K

Valkeala-Häme
30.03.17, 17:26
suurkiitos Tuula K!!

En olisi ihan heti uskonut, että sukunimi vaihtuu lennossa. Selittääkin miksei sitä oikein osannut edes etsiä. Kiitos myös linkeistä! Täytyy alkaa koittaa kehittää taitoa vielä lukea noita koukeroita :D:

On kyllä kaveri kiertänyt pitkän matkan jos Sievistä Viipuriin ja sieltä kymenlaaksoon... Tämä alkaa hieman selventää sitä seikkaa miksi olen saanut DNA osumia niin paljon pohjoiseen.

Onko muuten kovin yleistä vaan ottaa jokin nimi ja perustaa perhe sille vai onko Filman vaan eräänlainen "pohjolan asukki"? outoa. :confused:

ImmMa
30.03.17, 22:44
Iisakista on juttua Vääntäjä suvun sivuilla: http://www.vuosikerta.fi/index.php/page/267 otsikon, NATANAELIN MYYMÄ TILA LIITETTIIN YLÄTALOON 1928 alla. Kuulopuheita nimenvaihdosta ja hiukan muutakin.

Valkeala-Häme
31.03.17, 05:30
Eli Isak ja Helena muuttivat Kaipiaisista Vääntäjän Alataloon..?

onhan tuo aika uutinen, että isoisoisoisä onkin murhamies. Kiitos linkistä! Täytyy tutustua enemmän sivustoon kun kerran samoja henkilöitä löytyy ja koittaa kaivella rikosmerkintää Pohjanmaalta.

Tuula Cu
31.03.17, 05:30
Ihan mielenkiintoinen tarina nimenvaihto-vaihtoehdoista.

Mutta voi olla, että nimenvaihto liittyy muurarinsälliyteen: käsityöläiset ottivat hienommalta kuulostavan nimen jotta erottuisivat käsityöläisinä.

Ainakin mun isoisän isä oli tosi pitkään Karjalan rataa rakentamassa ja koko ajan oli Kinnunen...

Tuula K

ImmMa
02.04.17, 17:36
Risto Karlsson: Kekkonen tulee Kekkonen tulee:
"Tuomari otti pelaajien nimiä vihkoonsa. Poliisi Ylätalo antoi niitä.
- Maalivahti?
- Ylätalo.
- Vasen pakki?
- Ylätalo.
- Oikea pakki?
- Ylätalo.
...
- Vasen tukimies?
- Ylätalo.
- Jumalauta! Pelleilettekö ...
- En varmalla. Kyllä se on Ylätalo.
- Eikö koko joukkueessa ole muita kuin Ylätaloja?
- Oli meillä yksi Alatalo, mutta se muutti Kannuskoskelle.
- Mitä varten?
- Se sano ettei kukaan syöttänyt sille.
... - mitä tuo isopäinen mies tuolla koko ajan huuttaa?
- Se on Ylätalo. Niitten puheenjohtaja."

Tuulan vinkistä katsastin Viipurin läksiäisiä. Näkyy Iisakki vielä kantavan Pyysalon nimeä. http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=2186389

Henkirikoksen suhteen lienee uskominen miestä itseään, ellei muuta ilmene.

Nimistä vähän Valkealan kansalaisopiston aloitteesta kokoonpantuun Kylätarinoita Valkealan Tirvalta koosteeseen tukeutuen: "Entisist nimityksist ilmenee että esi-isän etunimi ol muuttunnu joissah tapauksis kun suku- taikka talonnimeks usiampah polveh:" Immasissa tavan pitkä jatkumo: Natanael Immasen s. 11.4.1815 poika Sylvester = Nalan Sylkkö, Sylkön pojat Nalan Antto, - Eemel jne., Anton poika = Nalan Arttu ja Artulla Nalan Lakke joka on niinkin myöhäistä tekoa että on min kans samaa ikäpolvee vaikkakin paljon vanhemp.