PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Gramps-kokeilu


ilkant
25.02.17, 01:53
Olin mukana Taapeli-illassa. Siellä keskusteltiin Grampsistakin. Ja sen asennuksesta. Suomen kielisen Grampsin asennus on ilmeisesti tuottanut vaikeuksia.

Asensin Kubuntuun (versio 16.04.1) Grampsin suoraan sen omasta pakettivarastosta. Silloin ohjelma on hyvin todennäköisesti toimiva tuossa järjestelmässä. Grampsin versioksi tuli 4.2.2. Se ei ole uusin sen takia kun Kubuntun kehittäjät haluavat varmistua testaamalla, että ohjelma toimii tässä järjestelmässä. Yksi erittäin hyvä juttu. Gramps on suoraan suomenkielinen ilman mitään ylimääräisiä temppuja. Ja se on asennettu näin yksinkertaisella loitsulla (toki sen voisi asentaa graafisen ohjelmanasennuksen kautta halutessa)
sudo apt-get install gramps

Siirsin FinFamilyssä tallettamistani noin 1600 - 1800 henkilön tiedot gedcomin kautta Grampsiin. Gramps valitti 329 virheestä. Lähinnä puuttuvia perhesuhdelinkkejä. Gramps korjasi ne automaattisesti. On huomattava, että suuri osa tiedoista on tallennettu koneelle niinkin vanhalla ohjelmalla kuin Suku 8.0 ! Ja sieltä Sukuohjelmisto 2004:n kautta FinFamilyyn.