PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Halosen tyttäret Kittilästä Pohjois-Amerikkaan


Aiccu
15.02.17, 10:39
Kaisa Kreeta Halonen (29.2.2868)ja Brita Amanda Halonen (24.1.1870). Molemmat syntyneet Kittilässä, vhmt Hannu Matti Halonen (rekistereissä tytöt saattavat olla sekä Matintyttäriä että Hannuntyttäriä) ja Kaisa Kreeta Niemelä.

Rippikirjan mukaan Brita lähti Amerikkaan 1889 ja Kaisa pari vuotta myöhemmin. Britasta löytyvät matkustajatiedot sekä Trondheimista (läht. 2.7.1890) että Quebecista (saap. 19.7.1890): matkustanut Hullista tai Liverpoolista Parisian –nimisellä laivalla. Nimi on tosin kirjoitettu Halaman, mutta ikä ja muu sopii siinä määrin että voi uskoa kyseessä olevan oikean henkilön.

Tässä kohtaa tie katkeaa tai minä en ainakaan osaa enää etsiä. Kaisasta ei löydy mitään matkustajatietoja esim. Siirtolaisuusinstituutin rekisteristä eikä noista Lapinmaan ihmisten käyttämistä reittitiedoista. Ja Britankin jäljet katoavat saapumisensa jälkeen.

Kanadan tiedot ovat vaikeammin ilmeisesti löydettävissä kuin USA:n puolella. Mikäli Brita on avioitunut, on entistä vaikeampaa löytää häntä jos ei ole mitään tietoa sukunimestä. Tytöt ovat voineet kuolla tai muuttaa vaikka Karjalaan. Kaikkein epätodennäköisin selitys on, että he olisivat palanneet Suomeen, koska suvun piirissä ei ole mitään tietoa eikä tarinaa heistä.

Jos jollakin olisi tietoa tai pääsyä parempiin tietoihin näiden neitosten jäljittämisessä, niin olisin tietysti tavattoman kiitollinen. :)