PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mitä tarkoittaa?


JaMaHa
30.07.08, 17:53
Mitä mahtaa tarkoittaa sana Louko nimen edessä osoittamassa henkilön ammattia tai arvoa?

Terv. Jaana

tkukkonen
30.07.08, 18:59
Jos kyse on suomenkielisestä tekstistä (ajankohta 1800-luvun lopulla tai myöhemmin) niin voisi olla lanko epäselvästi kirjoitettuna.

Matti Lund
30.07.08, 19:01
Mitä mahtaa tarkoittaa sana Louko nimen edessä osoittamassa henkilön ammattia tai arvoa?

Terv. Jaana


Jos sanaa "Louko" on mahdoton mitenkään yhdistää talonnimeen tai lisänimeen "Louko" henkilön etunimen edessä, sen täytyy olla sen takana olevan tekstin karkea tulkinta- ja kirjausvirhe.

Mikä asiayhteys on? - Onko kysymyksessä jokin tekstikohta jostakin vanhasta asiakirjasta vai onko se osa jonkin kirkonkirjan nimilistaa? - Osaatko paremmin paikantaa ja määritellä asiayhteyden?

Mielestäni ainoa arvonimen osa, jossa on samoja kirjaimia ja jollainen arvonimi esiintyy kirkonkirjoissa kirkkoherran allekirjoitusten yhteydessä, on "Pastor Loci" tai lyhyemmin "past. loci" eli paikallinen kirkkoherra.

Joku voi kirjata latinan sanan "loci"-> "loki", vaikka tuskin latinaa osaava kirjuri. Kirjurit kirjasivat c- ja k- kirjainta aivan yhdenvertaisesti, eli sama sana samassa asiakirjassa saattoi vaihdella sen suhteen.

terv Matti Lund

JaMaHa
30.07.08, 20:09
Hei!

Katselin tekstiä tarkemmin ja tulin siihen tulokseen, että sen täytyy varmasti ollakin sukunimi, vaikka onkin vähän erikoisesti kirjoitettu. Kyse oli 1949 Sippolaan muuttaneiden muuttokirjasta. Kiitokset vinkeistä.

T: Jaana

Seppo T.
30.07.08, 20:29
Kyseessä voi olla sukunimi, mutta sukunimeen liittyy myös kylä, joka oli Lappeen ja Viipuri maalaiskunnan rajamailla. Jonkin aikaa se kuului myös Vahvialaan ja jäi sittemmin venäläisille viimeisessä ns. rauhanteossa...

Seppo T.