PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pyhällön Parosen ja Hirvelän Sepän Tuomas Sipinpoika (s. 1751)


sippu630
28.01.17, 22:42
Vehkalahden pitäjän Sippolan kappelin Hirvelän kylän Sepän kruununtalon puolen osan isännän Pekka Eerikinpoika Liceenin kälyn, Pyhällön Sipi Gabrielinpoika Parosen lesken Riitta Matintyttären alaikäiset lapset otettiin tätinsä Anna Matintyttären ja tämän miehen kasvateiksi Hirvelän Sepälle.

Poika Tuomas Sipinpoika, joka oli syntynyt Pyhällön Parosella 1/12 1751, sai isänsä jälkeen toimitetussa perinnönjaossa 30 hopeataalarin 2 äyrin arvoiseksi arvioidun osuuden (eli kolmanneksen) irtaimistosta ja määrättiin täysi-ikäiseksi tultuaan saamaan sedältään Antti Gabrielinpojalta Parosen talonosuuden lunastuksena kaksi tynnyriä rukiita.

Tuomas Sipinpoika on nähtävästi ollut se Tuomas-renki, joka oli henkikirjoilla Eerik Pekanpoika Sepän ja tämän velipuolen Matti Yrjönpoika Turkian eli Sepän puoliskolla Hirvelän Sepän taloa 1771--77. Mihin hän meni sieltä?

Entä kuka oli se naimaton renki Tuomas Sipinpoika, joka kuoli 10/2 1824 Hirvelän Longan talossa ''72-vuotiaana''?