PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tilan kauppakirjat


Liisa Rinkinen
22.01.17, 15:59
Hei!

Olisin kiinnostunut eteläkarjalaisen tilan myynnistä ja ostosta aikahaarukalla 1910-1940.

Matti J. Kankaanpää neuvoo kirjassaan Talon kertomaa, että kauppakirjat ovat yleensä ensimmäisen lainhuudon liitteenä käräjäpöytäkirjoissa tai kiinnekirjassa ja että nämä löytyvät tuomikunnan arkistosta.

Entä jos en tiedä kaupan ajankohtaa edes vuosikymmen tarkkuudella. Kuinka silloin pitää menetellä?

Kankaanpään kirja on vuodelta 2004 - liekö kauppakirjatkin jo digtalisoitu jonnekin?

Ystävällisistä vastauksista jo etukäteen kiittäen

liisa rinkinen

Juha
22.01.17, 19:00
Tilan ostamisen ajankohdan saattaisit pystyä määrittelemään maa- tai henkikirjoista. Netistä löytyy mm. Viipurin läänistä vain vuoden 1905 maakirjat - siis tuoreimmasta päästä.


Sitten pääsisit oikein ajankohdan käräjäkirjoihin käsiksi



Juha

Liisa Rinkinen
22.01.17, 19:34
kiitos Juha pikaisesta vastauksestasi.

Tilanne on hankala, kun on niin uusista asioista kyse. Pitänee yrittää selvitellä vielä kaupan todellista ajankohtaa jostakin...

Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle!

liisa

jukkaukkola
22.01.17, 23:00
Jos tiedät kiinteistön rek:nro , niin tuosta linkistä kyllä tieto löytyy ,maksaa vaan aivan hirvittävästi mennä 1900-luvun alkuun ja täytyy olla pätevä syy ,että alkavat edes selvittään asiaa:Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri | Maanmittauslaitos (http://www.maanmittauslaitos.fi/ammattilaisille/kiinteistotiedot/kiinteistotietojarjestelma-ktj/lainhuuto-kiinnitysrekisteri)