PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukututkimus Venäjällä/Neuvoja


maria.inkila
07.01.17, 00:05
Olisiko kenelläkään antaa vinkkejä, minne voisi ottaa yhteyttä Venäjällä, kun tekee sukututkimusta?

Olemme olleet yhteydessä Murmanskin ja Argangelin -arkistoon, Argangelin avioliittokansliaan ja Pormestarin kansliaan, Karjalan Tasavallan arkistoon sekä Moskovan Sota-arkistoon ja Punaiseen Ristiin.

Ainoastaan yhdestä Argangelin arkistosta vahvistettiin sukupuumme/sukulaisuussuhde: henkilöiden nimet, syntymäajat, asuinpaikkakunta jne. Samat tiedot olimme jo aiemmin löytäneet Mikkelin maakunta-arkistosta, Katihasta ja Hiskistä.
Siirtolaisinstituutin arkistot kävimme läpi Suomessa, mutta niistä ei löytynyt tietoja.

Ongelmani on, miten päästä eteenpäin tutkimuksessa.

Yksi sukulaisistamme on mennyt naimisiin Venäjällä. Hänen sukunimensä on muuttunut. Ilman uutta sukunimeä ja paikkakuntaa, jonne hän on muuttanut, on arkistojen mukaan mahdotonta löytää. Jälkeläisiä on myös mahdotonta selvittää, kun meillä on tiedossa vain heidän etunimensä.

Mikkelin Maakunta-arkisto vahvisti, että ennen vuoden 1931 tiedot ovat tuhoutuneet ja tästä syystä emme saa avioliittonimeä selville heiltäkään.

Kaksi vanhaa valokuvaa meiltä löytyy sukulaisestamme ja hänen lapsesta ja lapsenlapsesta.

Tarkoituksenani on siis jäljittää sukulaiseni jälkeläisiä, joihin on yhteys ollut Suomesta 80-luvulla.

Tiedustelisinkin, olisiko kenelläkään kokemusta/vinkkejä sukututkimuksesta Venäjällä.
Minne olisimme seuraavaksi yhteydessä siellä? Miten mahdollisesti voisi päästä etenemään tutkimuksessa? Voisinko esim. löytää paikallisen venäläisen sukututkijan..Tuleeko kenelläkään mieleen virallisia tai epävirallisia reittejä, joita kautta voisi edetä...

ilkant
07.01.17, 03:15
Arkistot ovat alueellisia. Jos Arkangelin arkistosta on tullut tietoja, tiedonhakusi sijoittunee sen alueille. Eli ilmeisesti Vienan Karjalaan tai Arkangelin itäosiin? Ehdotukseni on tehdä lisäkysely Arkangeliin näittem ihmisten perheistä jälkeläisistä, jos ei ole vielä tehty. Siis tietoja, joita ei itsellä vielä ole. Tämän ehkä olette jo tehneet?

All Russia Family Tree (http://www.vgd.ru/) on palvelu, jossa on keskustelufoorumi (venäjäksi). Siellä saanee tietoa arkistoista ja niiden sisältämistä tiedoista. Sen verran olen palvelua tutkinut, että sieltä saa rahalla pääsyn joihinkin arkistotietoihinkin. Mutta ei ole ollenkaan varma, pääseekö niihin, joita itse tarvitsee. Ja onko niistä tiedoista sitten hyötyä.

Tietojeni mukaan kaikkein vanhimmat tiedot (noin 1500-luvulta) on Moskovan arkistossa.

Onnea olisi varmaan saada yhteys johonkin ihmiseen Venäjällä, joka tutkii samoja sukuja tai on kiinnostunut samojen alueiden tutkimisesta.

Tuula Cu
07.01.17, 06:45
SSS:n listassa ammattisukututkijoista on Finnpoisk/Timo Laakso, joka tekee tutkimuksia myös Venäjällä:
http://www.genealogia.fi/ammattisukututkijat

Tuula K