PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pietarissa


Liisa Montonen
03.01.17, 15:47
Toinen mummoni Helena syntyi Pietarissa 1882. Hän meni naimisiin 1903 Roope Kukkosen kanssa, joka oli suutarina Sikasen jalkineliikkeessä yhtenä noin 700 suutarista. Helena oli palvelijana lähellä asuvan everstin talossa ja toi kenkiä korjattavaksi. Molemmat paikat olivat Nevski prospektin varrella. Mistä löytyisi tarkempaa tietoa osoitteesta tms?
Kysyy Liisa

Retu S Aho
04.01.17, 09:04
Minulla ei nyt käytössäni Jarmo Nirosen Suomalainen Pietari - kirjaa, jossa mielestäni Sikasen suutari-jalkineliike mainittiin.

Pietarin "Suomi"-kadulla, sekä vanhalla että nyt uudella, Nevski Prospektille päättyvällä Isolla (tai Suurella) Tallikadulla osoitteessa 6. Rakennus kuului suomalaisen seurakunnan kirkkokartanoon.

Google Mapsista löytyy virtuaalimatkailuun kopioimalla hakukenttään "Bolshaya Konyushennaya 6" ja jalkineita korjattiin ymmärtääkseni kadulta katsottuna Pyhän Marian kirkon oikealla puolella olevassa kirkkokartanon rakennuksessa.