PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pekosen pariskunta/Äyräpää?


SiniTuulia
29.12.16, 13:48
Tässä kuvassa on mahdollisesti Pekonen-niminen (tai jotakin sinnepäin) pariskunta luultavasti jostakin Äyräpään seudulta. Mikäli osaisit kertoa heistä jotain niin ottaisitko yhteyttä vaikka yksityisviestillä. Koetan selvittää lähisukulaiseni evakkomatkan vaiheita ja reittiä, ja tiedän sen verran, että kuvan rouva oli evakkomatkalla samassa seurueessa sukulaiseni kanssa ja heidän matkantekonsa pysähtyi lapsen syntymän vuoksi. Olisi kiintoisaa kuulla enemmän noista vaiheista kun ei omassa suvussa ole enää ketään elossa jolta kysyä.

KJP65
31.12.16, 13:41
Hei,
Hakemalla Siirtokarjalaisten Tie -kirjasarjan hakemistosta (http://web.genealogia.fi/asp/siirtokarjalaiset1.asp), löytyy yhdistelmällä Pekonen & Äyräpää seuraavat:
Pekonen Mauri: Tampereentie 143 Hämeenlinna [Äyräpää>Hämeenlinna (III)]
Pekonen Toivo: Kirkkokatu 4 Heinola [Äyräpää>Heinola (III)]
Pekonen Veijo: Hokkara Villähde [Äyräpää>Nastola (III)]

Kirjasarja löytyy varmaankin isoimmista kirjastoista (tai karjalaisista perheistä). Koska kirjoissa löytyy monista valokuva, kannattaisi vertailla kuvia.

Terveisin,
Kimmo

SiniTuulia
08.01.17, 11:04
Vanhoja sota-ajan kirjeitä pläräämällä löytyi sen verran mahdollista lisätietoa, että naisen etunimi voisi olla Martta. Aarne-, Antti- ja Eino-nimiset miehet ja Eila-niminen lapsi (?) myös esiintyvät kirjeissä. Evakkoseurue lienee seikkaillut Mälkölän ja Paakkolan seuduilla. Jos jonkun mieleen näillä tiedoilla jo muistuu jotain, ota yhteyttä. :)