PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sammatin Juho Vannas


raimoensio
28.11.16, 01:47
Juho Vannas oli Porista 1915 Sammattiin muuttanut kartanon poika, joka toimi Sammatissa suojeluskunnan päällikköna. Vuonna 1918 kesällä hänen vaimonsa kuoli pommiräjähdyksessä. Tästä löytyy tarinoita netistä.

http://www.elore.fi/arkisto/2_00/hei200.html

Saisivatko sukututkijat julkaista tällaista. Vannas on harvinainen nimi ja jälkipolvia on olemassa.

Anteroinen
28.11.16, 05:42
Jaa-a, sehän on hyvä kysymys. Eikös vainajista saanut julkaista tietoja 50 vuotta kuoleman jälkeen ja 100 vuotta vanhoja miten vain huvittaa?

Tietenkään moraalisesti ei ole minkäänlaista ongelmaa koota tietoja julkaisuun tieteellisistä ja historiallisista artikkeleista, mutta Suomen lakiahan ei ole kirjoitettu järkiperäiseksi... :rolleyes:

Onhan nyt ideana ihan naurettava, ettei sukututkija saisi tunnustaa Hulda Vannasta lähes legendaariseksi hahmoksi, kun hän kerran on sitä. Jälkipolvet saisivat puolestani painua vaikka maanrakoon, jos ei se totuus miellytä. Sellainen naurettava teeskentely olisi minusta sukututkimusta ja ihmislajia halventavaa toimintaa ja loukkaus tutkijan etiikkaa kohtaan.

Juha
28.11.16, 09:00
Lyhyt vastaus; saa julkaista. Henkilö syntyi yli 100 vuotta sitten ja molemmat ovat jo kuolleet
Juha