PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lapsi katoaa kasteen jälkeen


Vaeltaja
22.11.16, 10:10
Minulla on odottamassa tarkempaa tutkimusta tapaus, jossa au-lapsi katoaa "mustaan aukkoon" kasteen jälkeen. Vanhemmat ovat tiedossa. Ei ole näyttöä, että isä olisi maksanut mitään korvauksia. Lasta ei löydy äitinsä rippikirjamerkinnöistä. :( Oletan, että lapsi on annettu pois: kasvatti- tai ottolapseksi. Mistä eri dokumenteista asiaa pitää hakea? Joudun matkustamaan muualle tutkimusta varten, siksi kyselen neuvoja ennakkoon. :confused: Kyseessä 1900-luku.

Mirja

Tuula Cu
23.11.16, 06:30
Aika harvinaista, mutta löysin ottolapseksi annetun pelkkien etunimien (kolme kpl, ei aivan tavanomaisia) ja syntymävuoden perusteella Kela-korteista.

Tuokin siis kannattaa tarkistaa.

Tuula K

Vaeltaja
23.11.16, 08:20
Aika harvinaista, mutta löysin ottolapseksi annetun pelkkien etunimien (kolme kpl, ei aivan tavanomaisia) ja syntymävuoden perusteella Kela-korteista.

Tuokin siis kannattaa tarkistaa.

Tuula K

Kiitos Tuula!

Kokeilin SSHY:n sivuilta. Ei löydy, kun on tiedossa vain nimi, syntymäpäivä ja ehkä syntymä- tai asuinkunta. En edes tiedä, onko "lapsi" vielä elossa vai jo kuollut. Listahan on aika rajattu. Omista lähisukulaisista löysin ainoastaan enon, joka kaatui talvisodassa. Hänenkin etunimensä oli kirjoitettu väärin.

Mirja

TimoT
23.11.16, 10:38
Tässä on sen verran nuori tapaus, että tuskin löytyy mistään julkisesta lähteestä. Pyydä lapsen tai äidin nimellä virkatodistusta äidin kotiseurakunnasta.

Vaeltaja
23.11.16, 11:30
Ei ihan helppo juttu. :oo: Kaikki tuo on tapahtunut luovutetulla alueella. Minulla on tutkimuslupa asiaan, mutta on ilmeisesti matkustettava Mikkeliin. Siellä on kuulemma mm. Viipurin tietoja erillisellä koneella, johon ei maakunta-arkistoista ole pääsyä. Ennen matkaa haarukoin kaikki mahdollisuudet, ettei tule vain hukkareissua. Vinkkejä vastaanotetaan edelleen!

Mirja

Vaeltaja
04.12.16, 06:52
Sain fb:ssa lisätietoja lasten asioista. Lastenvalvojan arkistoa vinkattiin, en vain löydä Viipurin osalta tällaista (portti). Maaseurakunnasta olisi. Onko kellään tietoja Viipurista? Voisiko jotain löytyä? Jos lapsi on annettu adoptioon (9 vrk:n iässä), kuten oletan, miten voisi yrittää etsiä? Sukunimihän voi tällöin muuttua. :( Kokemuksia vastaavista tapauksista? Tai hyviä arvauksia? :confused:

Aion ensin yrittää Hämeen maakunta-arkistoa. Vasta kesemmällä on aikaa matkata Mikkeliin. Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan! :)

Mirja