PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Punakaartin komentajista lisätietoja


SamiM
26.10.16, 10:49
Löysin sukulaiseni Suomen sotasurmat sivustolta.

Kaarle Josuanpoika Lod (1864-1918)
Kaarle oli punakaartissa komppanian päällikkö. Hänet vangittiin Hollolassa ja teloitettiin Hämeenlinnan vankileirillä.

Onko mahdollista löytää jostain arkistosta lisää tietoa Kaarlesta?
Miten tässä kannattaisi edetä?

JHissa
26.10.16, 12:10
Kannattaa varmaan suunnata Sotavankilaitoksen arkistoon (https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjdpaeQnPjPAhXma5oKHRK7BKwQFggnMAE&url=http%3A%2F%2Fwiki.narc.fi%2Fportti%2Findex.php %2FSotavankilaitos&usg=AFQjCNGQDJKxbB3boesYM5aVbxLtgIYW0g) ja myöskin tutustua Valtiorikosylioikeuden akteihin (http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Valtiorikosoikeudet_ja_valtiorikosylioikeus), sillä Kaarle Lod näyttää teloitetun vasta 9.7.1918 eli valtiorikosoikeudet olivat jo aloittaneet toimintansa. Näihin voi tutustua Kansallisarkiston Rauhankadun toimipisteessä (http://www.arkisto.fi/fi/yhteystiedot/#kansallisarkisto).
Sitten on vielä EK-Valpon arkisto (http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Valtiollinen_poliisi), mutta se käsittää pääasiassa vain 1919 jälkeistä aikaa, mutta sekin sijaitsee Kansallisarkiston Rauhankadun toimipisteessä (http://www.arkisto.fi/fi/yhteystiedot/#kansallisarkisto).
Yksi mahdollinen arkisto olisi varmaan myös Työväen Arkisto (http://www.tyark.fi/).