PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Johanna Fredrika Keckman muutto Venäjälle.


Leoliina
23.10.16, 17:18
Etsin isän äidin tädin jälkiä. Johanna Fredrika Keckman syntyi Oulussa
12.11. 1861 . Viimeisin merkintä rippikirjassa http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=3704&pnum=111 1889, lisätiedoissa I Ryssland.
Kertomatiedon mukaan Johanna matkusti Pietariin, jossa avioitui venäläisen insinöörin (jonkun ruhtinassuvun jäsen) kanssa, matkusti Bakuun, josta palasivat Suomeen, Ouluun vallankumouksen aikaan. Miehen nimestä ei ole tietoa. Lapsia heillä ei ollut.

Henkikirjassa http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=21496429 1895 "oleskelee Venäjällä". Löytyy Passiviraston pitäjähakemistosta http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=3342954 mutta kyseistä kirjaa ei löydy digitoiduista asiakirjoista.
Mistä saisin tietooni passinanomisvuoden tai Pietariin muuton ajankohdan, kun Oulun kirkonkirjoista ei löydy muuta tietoa. Pietarin Marian seurakunnan kirkonkirjat olen selannut, mutta vaikeutena on se, että vihkimisvuodesta ei ole tietoa.
Onko käytäntö ollut joku muu, kun puoliso oli venäläinen, matkustiko yksin tai jonkun muun miehen suvun edustajan kanssa?

Siirtolaisrekisteristä ei löydy tietoja. Jos mies oli ortodoksi, pitikö tuohon aikaan naisen kääntyä samaan uskoon?