PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vanhoja rajapaikkoja Länsi-Suomesta (?)


Ahti2
13.10.16, 17:20
Hei,

Tunnistaako joku alla olevia paikannimiä? Ne lienevät isonjaon aikaisia rajapisteiden nimiä ja koska niitä on eräässä listauksessa 150 kappaletta, saattaisi kyseessä olla jonkin pitäjän - tai ainakin jonkin kylän -rajapaikkaluettelo. Asiakirjassa ei ole tietoa kohteesta tai laatimisajankohdasta. Alue saattaisi kuitenkin olla nykyisen Sastamalan seudulla. Jos joku ne tunnistaisi voisi luettelo olla kyseisen seudun paikallishistorioitsijoille mielenkiintoinen. Tässä näitä kiinnostavia rajapisteitä:

Kotajärvenoja, Kotajärvenpää, Wesundiraja, Mouhijärvenraja, Suonsyrjän kivipyykki, Mouhijärven Keskusuon raja, Mouhijärvenpään raja, Rajamäenraja, Papinsaranraja, Lattionpolwun raja, Paistinkivipyykki, Lampisyrjä, Polwunvieru, Lampisuonlampi, Vähäkolu, Juurakonraja, Koiranupotus, Kolunkivi, Leppäkulma, Ylispää, Lähdeniitynkulma, Isopervonpää, Ingilänranda, Kyhkystenojan raja, Uittenraja, Pirunpazanlaxo, Tytylahden kivipyykki, Tanhuansuun kivipyykki, Tuomenojanmoisionkulma.

Hela
13.10.16, 17:36
Alue on Tyrvään ja Karkun pitäjien pohjoisosassa Mouhijärven rajalla. Kotajärvi ja Inkilä viittaavat Tyrvääseen, Kolu, Juurakko ja Lattio Karkkuun.

H. I.

Ahti2
13.10.16, 18:32
Mahtavaa, kiitos Hela! Jos joku on kiinnostunut luettelosta niin voin lähettää maakunta-arkistossa kuvaamani listan tarvitsijalle. Ehkä noutolinkki sähköpostiin olisi kätevin toimitustapa?

Osa luettelossa mainituista pisteistä on merkitty maastoon hakkaamalla suuriin luonnonkiviin siinä selostettuja merkkejä. Niiden etsiminen voisi olla jollekulle kiinnostavaa puuhaa. Vaihtoehto Pokemon Go'lle! :-D