Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Inkerinmaalla syntynyt?
Hei.
Onkohan foorumilla Inkerin-tutkijoita?
Etsiskelen mammalleni vanhempia, tarkempaa syntymäpaikkaa (tiedossani on vain synt. Inkerissä) ja mahdollisia sisaruksia.
Kyseinen henkilö oli Anna Sergeintytär Petrow(-off), synt. 11.04.1903. Hän on kuulunut Viipurin suomalaiseen kreikkalaiskatoliseen srk:aan asuessaan Koivistolla vuoteen 1944. Mennyt naimisiin 15.08.1928 Koivistolla Frans Aleksanteri Ainanpojan kanssa. Frans oli ev.lut.
Siitäkään itselläni ei ole minkäänlaista tietoa, mistä Anna on siirtynyt Viip.suomal.kreikk.kat. srk:aan.
Olisiko jollakulla tietoa Viipurin kr.srk:sta (metrikka??), josta näkyisi morsiamen (Annan) vanhemmat vihkimisen yhteydessä.
Jään mielenkiinnolla odottamaan mahdollisia tietoja.
Olen näissä sukututkimusasioissa esiasteen esiasteella!
Hannu Seppinen
22.07.08, 08:34
hei!
valitettavasti en voi auttaa Viipurin suunnalla, mutta kiinnostuin kun mainitsit Koiviston. Annan mies jäi syntyessään orvoksi äidin menehtyessä synnytyksen jälkeen Makslahdessa, onko sinulla tietoa Fransin oleilusta Koivistolla. Fransin äiti Aina Pauliina Liljeblom on tullut muualta Koivistolle, ei siis alunperin koivistolainen.
terv. hannu seppinen
Katiha haulla löytyi yksi mielenkiintoinen tapaus Viipurin ort. srk. haudatuista. Alexander Petroff s. 1924 k. 25.7.1927. Hänet on merkitty inkerinpakolaisen pojaksi. Asuinpaikaksi on merkitty Soikolan (Soikkola) pitäjä Kantokylä ja hänet on haudattu Koiviston ev lut hautausmaalle. Nimi Petroff ei liene ollut Koivistolla kovin yleinen. Patronyymi puuttuu.
Kannattaisiko yrittää katsella Rannan kihlakunnan Koiviston pitäjän henkikirjoja 1920-luvulta, josko vaikka sieltä irtoaisi vanhempien nimet ja ikä.
Koivistolta oli ikiaikaiset yhteydet Inkerinmaalle Soikkolaan, joten saattoi heillä jotain tuttuja ollut. Se löytyykö muuta on sitten toinen asia. Viipurin ort srk. aineistoa näyttäisi jääneen aika paljon naapuriin. Jotain lisätietoja voisi löytyä Rajamaan komendanttikunnan arkistosta tai EK-Valpon / EK-Kellomäen karanteeni toimiston papereista, mutta silloin pitäisi tietää summittainen aika, jolloin tulleet Suomeen ja miten.
Tiedä sitten auttaako sinua yhtään.
T: Petri Kiiski
Minulla on kirja Römpötin kylästä Koivistolta ja siinä asukasluettelo, jossa mainitaan Maria os.Petroff (s.1906 Soikkeli, Inkeri)
naimisissa Kaarle Kurjen (s.1898 Johannes) kanssa. Isän nimeä ei ikävä kyllä mainita.
Onkohan tuo Soikkeli sama kuin Soikkola?
Hei!
Inkeriläisiä ja Kronstadtissa olleita pakeni runsain määrin Koivistolle ja Uudellekirkolle 1921 Kronstadtin kapinan yhteydessä.
Mummoni (s.1896), joka ennen miehitystä asui Kanneljärvellä, väitti että raja itse asiassa meni kiinni vasta joskus 1920 -luvulla. Pakolaisia ja vallankumouksen aikana Pietariin juuttuneita suomalaisia virtasi siihen asti rajan yli kymmenin tuhansin.
Olisikohan jossain jotain rekisteriä pakolaisista?
Siitä voisi selvitä jotain tämän Petroffin perheenjäsenistä.
Terveisin
Kirsi
Kiitos kaikille vastauksista.
Mielenkiintoisia asioita tuli esille.
Muistan lapsena ollessani mammani useinkin maininneen paikan Makslahti, mutten muista missä yhteydessä ja mitä siitä puhui - nimi vain jäi pikkulikan mieleen. Hannun tiedot pitävät siltä osin paikkansa.
Frans oli syntynyt Koivistolla, muuta en hänen vaiheistaan siellä tiedä. Fransin isän nimestäkään ei ole mitään tietoa.
Orimattilaan/Lahteen hän muutti sodan jälkeen - myös Anna ja lapset.
Mielelläni otan vastaan lisätietoja kaikesta, mikä liittyy myös Fransiin.
Missähän mainitsemasi Aina on syntynyt?
Voisit Hannu vaikka halutessasi vastata yksityisviestinä. (Tiedothan ovat varsin "nuoria".)
Eräässä vastauksessa tuli esille nimi Maria o.s. Petroff. Hän saattaisi hyvinkin ikänsä perusteella olla mammani sisar.
Soikkola puolestaan ei sano minulle mitään. Tosin voihan sekin olla jonkinlainen johtolanka tietoja etsiessä.
Paikannimi Antrea myös vilahteli usein mammani puheissa. Siitäkin vain nimi on jäänyt mieleen, ei asiayhteyttä. Liekö asunut siellä joskus nuoruudessaan???
Eräs varsin mielenkiintoinen asia Annan äidistä:
Tiedän, että hänkin on tullut evakkoon ja sitten joskus sodan jälkeen "kadonnut". Todennäköisesti palautettu Neuvostoliittoon inkeriläisenä.
Mistähän tällaisten palautettujen siviilihenkilöiden tietoja voisi löytyä, kun en tiedä edes etunimeä, ainoastaan missä täällä asunut ja mistä "kadonnut".
Kiittelen jo etukäteen mahdollisista vastauksista, joita voi laittaa joko yksityisesti tai täällä foorumilla.
Terv. Seija
Eräs varsin mielenkiintoinen asia Annan äidistä:
Tiedän, että hänkin on tullut evakkoon ja sitten joskus sodan jälkeen "kadonnut". Todennäköisesti palautettu Neuvostoliittoon inkeriläisenä.
Mistähän tällaisten palautettujen siviilihenkilöiden tietoja voisi löytyä, kun en tiedä edes etunimeä, ainoastaan missä täällä asunut ja mistä "kadonnut".
Terv. Seija
Voisit aloitta katselun täältä:
http://www.genealogia.fi/hakem/haku/
Kaikkia ei ole näköjään tallennettu, mutta suurin osa löytyy varmasti Kansallisarkistosta.
Terveisin Johannes Hissa
Römpötti oli Makslahden kylänosa. Kansallisarkistosta löytyy: Valtion pakolaisavustus keskus, jossa näyttäis olevan jonkinlainen henkilökortisto ja Inkerin arkisto, niistä voisi olla apua, jos Petroffit oli Inkerin pakolaisia.
Inkerin liitto voi varmaan antaa parempia tietoja, mistä löytää tietoa naapuriin palautetuista.
Katselin Virtuaali-Inkerin sivustoa, jossa ei ole mainintaa Soikkelista, on vain Soikkolan pitäjä. Tosin Kantokylää ei löydy Soikkolasta vaan ainoastaan Kupanitsan pitäjästä, olisiko Soikkolan ort.srk. kattanut yhtä pitäjää laajemman alueen, aivan kuten Viipurin suomal. ort. srk (perustettu 1929), joka käsitti Viipurin alueen lisäksi Johanneksen, Koiviston, Säkkijärven, Jääsken, Antrean, Ruokolahden, Kirvun ja Vahvialan kunnat sekä Sorvalin kappeliseurakunnan.
Ennen sitä lienevät(?) kuuluneet Viipurin ort.srk. Venäjälle, jonka arkistoista jäi SSS sivujen mukaan Metrikat (syntyneet, vihityt, kuolleet) 1862-1872, 1877-1899, 1904-1914, 1917-, 1929, 1938-
Terv Petri Kiiski
http://i77.photobucket.com/albums/j67/Roosa-Astrid/MakslahtiKurki.jpg
Römpötin kylässä toiminut satama sekä vuonna 1925 avattu rautatieasema tunnettiin virallisesti pääkylän eli Makslahden nimellä.
Kartassa ja asukasluettelossa talot on numeroitu. Muutamien talojen asukkaiden nimiä ei ole tiedossa.
Mikähän tuo luikertelevan käärmeen näköinen kuvio mahtaa olla?:cool:
Lassi Liljanto
13.04.10, 10:57
hei!
valitettavasti en voi auttaa Viipurin suunnalla, mutta kiinnostuin kun mainitsit Koiviston. Annan mies jäi syntyessään orvoksi äidin menehtyessä synnytyksen jälkeen Makslahdessa, onko sinulla tietoa Fransin oleilusta Koivistolla. Fransin äiti Aina Pauliina Liljeblom on tullut muualta Koivistolle, ei siis alunperin koivistolainen.
terv. hannu seppinen
Mistähän tämä Aina Pauliina Liljeblom oli tullut Koivistolle? Oma nimeni on suomennos v. 1935 Liljeblom -nimestä ja suku on kotoisin Kymenlaakson Anjalasta ja ympäristöstä.
Terveisin Lassi Liljanto
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.