PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sähköiset palvelut kehittyvät


Järjestöpäällikkö
06.10.16, 13:19
Suomen Sukututkimusseura kehittää voimallisesti sähköisiä palveluitaan. Uuden tiedonhakupalvelu Sukuhaun kehittäminen jatkuu testikäytön kokemusten myötä. Toinen uutuuspalvelu on nimeltään Omat Juuret; sitä aletaan rakentaa vielä tänä vuonna.

Sukuhaku on sukututkijan aarreaitta, joka avaa ovet moniin uusiin tietolähteisiin. Yhdellä haulla tutkija pääsee käsiksi erilaisiin arkistoaineistoihin, hakemistoihin ja julkaisuihin. Palvelun jatkokehittely on loppusuoralla, ja se päästäneen julkistamaan muutaman kuukauden sisällä.

Omat Juuret on uudenlainen sähköinen verkkopalvelu sukuhistorian tutkimukseen ja esittämiseen. Siinä käyttäjää opastetaan rakentamaan omannäköisensä ja ajan oloon täydentyvä kokonaisuus omista juuristaan ja sukunsa kertomuksesta. Omat Juuret toteutetaan Leader-hankkeena.

Omat Juuret -hankkeen osa-aikaisena projektipäällikkönä ja uusien sähköisten palvelujen tietokantavastaavana toimii Suomen Sukututkimusseuran puheenjohtaja Teppo Ylitalo, teppo.ylitalo(at)genealogia.fi.