PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : FF jälkipolvilistojen tägit


ilkant
04.10.16, 03:03
Sukuohjelmisto 2004:ään on saatavana mainio Genealog.dotm (http://personal.inet.fi/koti/genealog/) malli. Se toimii vain Microsoft Windowsin Wordin kanssa. Ostaisin oitis tuon, jos se toimisi Linuxissa ja FinFamilyn kanssa.

Yritin tehdä FinFamilyn jälkipolvilistoille jonkinlaista mallia Linuxille avoimen lähdekoodin ohjelmille kuten Libre Office Writerille. Olen tähän asti manuaalisesti korjaillut jälkipolvilistoja. Esimerkiksi taulujen väliin pari tyhjää riviä, jotta taulut olisi helpompi löytää tulosteesta. Lisäksi voisi tehdä jonkinlaisen hakemiston tyylien perusteella tauluista. Nyt jos jälkipolvilistat ovat useamman kymmenen sivua, voisi oikean sivun löytää nopeasti.

Kohtasin ainakin XML-muotoisissa jälkipolvilistoissa ongelman ja näyttää koskettavan myös RTF-muotoisia jälkipolvilistoja. Päähenkilön nimi ei ole tägitetty. Kun haluaisin päähenkilön nimen lihavoiduksi, lihavoituu koko kappale! Tämä asia koskettanee myös esipolvilistoja?

Asian voi korjata koodaamalla FinFamilyyn tägityksen kirjoittaviin rutiineihin. Jonkinlaista sekamelskaa on myös tägien nimissä. Siitä seuraa, että yhdelle jälkipolvilistalle tehty malli (.ott) ei toimikaan toisen jälkipolvilistan kanssa. Tähänkin kaivattaisiin yhdenkaltaista tiedon muotoilua. Ajan kanssa voinen tutkia asiaa tarkemmin koodeista. Jos joku ehtii jo ennen minua, niin hyvä. ;)