PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : sanan arvuuttelua ja vastauksia


Ulla Juva
14.07.07, 21:38
Hei!
Tuli tässä mieleen, että kun näitä sanoja pitää selitellä ja suomentaa/kääntää toiselle kielelle, eikä olisi joku yhtenäinen paikka näillekin annettava...vaikka joku alaotsikko? Aina ei ole varma mihin sen kyselyn pitäisi laittaa? Tosin onhan tuo yleinen palsta toiminut nykyisinkin.
t. Ulla

Jouni Kaleva
14.07.07, 22:10
Hei

Kiitos ehdotuksestasi.

Nythän tuolla osastossa Apua on "Ruotsin kieli" ja "Finska språket". Ne on ajateltu juuri tämäntyyppiseen. Vai tarkoititko vielä muita kieliä? Vai yleensä terminologiaa tai lyhenteitä, jossa ei ole kyse kielenkäännöksestä?

Ulla Juva
15.07.07, 07:22
Huomenta vaan!
Tarkoitin lähinnä noita lyhenteitä yms. sekä juuri tuota terminologiaa. Ei ne kaikille ole tuttuja ja aina ei osaa hakea tietoa oikealla sanalla tai hakulähteestä, varsinkaan me hieman uudemmat sukututkijat. Ei Googlestakaan ihan kaikkea löydy.
Osioita on kyllä aika paljon, mutta ehdotinpa kuitenkin. Käännöksille on ihan tuo oma paikkansa hyvä olla olemassa.
Tietty yksi ratkaisu olisi tehdä ajan kanssa SSS:n sivuille asiasta sivu/hakemisto. Sinne sen tekeminen vain kestää koska tiedän että sen tekeminen ei käy käden käänteessä (tiedän kokemuksesta) kun nyt on niin paljon muutakin tehtävää.
Hyvää sunnuntain jatkoa kaikille.Ulla

Julle
17.07.07, 22:45
>Tarkoitin lähinnä noita lyhenteitä yms. sekä juuri tuota terminologiaa.

Tietty yksi ratkaisu olisi tehdä ajan kanssa SSS:n sivuille asiasta sivu/hakemisto. Sinne sen tekeminen vain kestää koska tiedän että sen tekeminen ei käy käden käänteessä (tiedän kokemuksesta) kun nyt on niin paljon muutakin tehtävää. <

http://www.genealogia.fi/lyh/index.htm on vanhoilla sivuilla, mutta parempi olisi tietysti jos joskus päästäisiin...
http://www.ttlry.fi/atk-sanakirja/susisallys.htm

mukaiseen rakenteeseen. Huh, huh!

Mieleen juolahtaen

Ulla Juva
18.07.07, 09:29
Niin, Onhan siellä sivuilla se sanasto.
On minulla jonkin sortin kirjakin, mutta ei sekään kata kaikkea. Kaiken kattavaa sanastoa tuskin on olemassakaan. Joku tietää jonkun ja joku toinen toisen, eikö näin mene?:)
Ulla