PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tiedote: ”Jokaisella on tarina” – Suomen Sukututkimusseuran juhlavuosi 2017


Järjestöpäällikkö
20.09.16, 07:57
Suomen Sukututkimusseura täyttää vuonna 2017 sata vuotta samaan aikaan itsenäisen Suomen kanssa. Juhlavuoden teema on ”Jokaisella on tarina”. Seura rohkaisee sukuharrastajia ja sukutaustastaan kiinnostuneita kertomaan suvun tarinoita sekä kirjoittamaan, tallentamaan ja jakamaan niitä.

— Jokaisen tarina on kertomisen arvoinen. Yhtä hyvin menneiden polvien kuin nykypäivän ihmistenkin elämänvaiheet ansaitsevat tulla kerrotuiksi ja jaetuiksi. Siihen on jokaisella meistä tänä päivänä mahdollisuus, toteaa Suomen Sukututkimusseuran toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoma.

Teema näkyy eri tavoin koko vuoden 2017 ajan. Juhlavuoden Omat Juuret -hankkeessa rakennetaan verkkopalvelu, jossa kuka tahansa sukutaustastaan kiinnostunut voi käynnistää oman sukututkimuksensa ja jonne voi myös tallentaa suvun tarinoita.

Juhlavuoden tutkimushankkeessa kolme tutkijaa kertoo suomalaisen sukututkimuksen tarinan autonomian ja itsenäisyyden ajalta. Loppuvuodesta 2017 ilmestyvä juhlakirja on Arto Hautalan teos tasavallan presidenttien sukutaustasta.

Juhlavuoden tapahtumakalenteri julki

Seuralla on juhlavuonna runsas koulutustilaisuuksien tarjonta. Vuoden päätapahtuma on viikon kestävä Suku 2017 — kaikkien suomalaisten sukujuhla 13.–19.3.2017. Viikon aikana suku- ja henkilöhistorian harrastajille ja siitä kiinnostuneille järjestetään vierailuja, koulutuksia ja luentoja pitkin Suomea.

Tapahtuma huipentuu viikonloppuna 18.–19.3.2017 Otaniemessä Espoossa vietettäviin sukututkimuspäiviin. Esitelmäohjelma käsittelee juhlavuoden teeman mukaisesti tarinoiden kertomista ja jakamista, mutta mukana on myös mm. geneettistä sukututkimusta valottavia esityksiä.

Juhlaseminaari pidetään Tampereella 15.9.2017 ja sen aiheena on naiset sukututkimuksessa. Lisäksi Seura järjestää yhdessä Eteläpohjalaiset Juuret ry:n kanssa 18.2.2017 Seinäjoella seminaarin Nimistö suku- ja henkilöhistoriassa.

Juhlavuoden kunniaksi Seuran koulutustarjonta on vuonna 2017 aihepiireiltään aiempaa huomattavasti monipuolisempaa ja sitä tarjotaan yli 10 paikkakunnalla eri puolilla maata.

Varsinaista 100-vuotisjuhlaa vietetään 31.1.2017 Säätytalolla Helsingissä. Juhlavuoden tapahtumat on hyväksytty valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmaan.

Lue lisää osoitteesta genealogia.fi/juhlavuosi (http://www.genealogia.fi/juhlavuosi)

Lisätietoja

järjestöpäällikkö Joonas Jylhä, joonas.jylha*genealogia.fi, 050 373 3716