PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Elossa olevien poistaminen tietokannasta


harrysme
15.07.08, 07:51
Olen miettinyt keinoa tehdä Sukuohjelmisto 2000 tietokannastani version, josta mahdollisesti elossa olevat henkilöt olisi suodatettu pois. Tätä voisi sitten vapaasti levitää verkossa miettimättä tietoturvan rajoja.

En ole löytänyt Sukukuohjelmisto 2000 tälläistä mahdollisuutta. Yksi kerrallaan poisto on liian työlästä. Olisiko sellaista Sukuohjelmisto 2004:ssä, tai jossain muussa ohjelmistossa? Kelpaisi, jos voisi poistaa kaikki vuoden 1907 jälkeen syntyneet. Tarpeellisiä kuolleita henkilöitä voisi sitten ajatella lisäävänsä takaisin.

kaila
16.07.08, 07:52
"Poistaminen" käy parhaiten niin, että teet uuden näkymän kaikista henkilöistä joiden syntymäaika on > 1907. En muista oliko jo Sukuohjelmistossa 2000 mahdollisuutta tehdä näkymää suoraan tietokantaikkunasta mutta ainakin Sukuohjelmisto 2004:ssä se on.

Näkymän teet niin, että haet tietokantaikkunaan kaikki joiden syntymaika on < 1907. Valitse Kaikki (Ctlr/A) ja hiiren oikealla jonkun henkilön kohdalla valitset komennon Lisää näkymään. Luot ehkä samalla uuden näkymän sopivalla nimellä esim "vanhat". Jos haluat voit hakea uudestaan myöhemmin syntyneet ja viedä sieltä haluamasi kuolleet tähän vanhat näkymään.

Lopuksi luot uuden tietokannan niin, että sekä vanha että uusi ovat yhtaikaa auki ohjelmassa ja aktivoi uusi tyhjä kanta ja tuo sinne henkilöt komennolla Tiedosto - Tuo - Toisesta kannasta. Valitse vanha kantasi ja siitä luomasi näkymä "vanhat".

Kaarle Kaila

harrysme
16.07.08, 09:09
Kiitoksia.

En tullut ajatelleeksi, että nämä perinteiset valintasysteemit toimivat myös Sukuohjelmistossa. Neuvosi mukainen menettely jättää tosin ulkopuolelle ne, joista ei ole ollenkaan syntymäaikaa, mutta siitä selviää vastaavalla menettelyllä nuolinäppäintä käyttäen.

Onnistuisikohan myös useamman henkilön poisto tietokannasta vastaavasti yhdellä kertaa ?

kaila
16.07.08, 09:21
Voit poistaa henkilöitä tietokannasta valitsemalla ne ensin tietokantaikkunassa ja sen jälkeen painamalla nappulaa jossa on naaman päällä henkselit. Mikäli et halua jokaista poistoa erikseen varmistaa niin Työkalut - Asetukset - Poista varmistamatta

Näin voit tietysti tehdä koko poistooperaatiosikin. Varmista aina ennen isompia poistoja, että varmuuskopio on otettu.

Kaarle