PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Säkkijärven tuomiokirjat


ilkant
08.08.16, 23:14
Jos haluaa nähdä asiakirjan maatilan tai metsätilan ostosta Säkkijärvellä 1920-luvulla, niin mistä sen löytää? Siitä kai on jotain käräjien ilmoitusasioissa? Säkkijärvi oli OSAKSI Karjalan tuomiokuntaa.

Karjalan tuomiokunta (https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalan_tuomiokunta)

Tuulevi
09.08.16, 16:21
Säkkijärvi on 1920-luvulla ollut ensin osa Kymin tuomiokuntaa ja sitten se siirrettiin Viipurin tuomiokuntaan. En juuri nyt pysty tarkistamaan ajankohtaa. Mistä kylästä ja tilasta on kysymys ? Saattaisi löytyä muistiinpanomerkintä lainhuudosta.

t. Tuulevi

ilkant
11.08.16, 02:48
Laitan YV:nä.

Tuulevi
11.08.16, 16:47
Ilmoittamasi kylän perusteella ottaisin yhteyttä maanmittaustoimistoon. Heillä on käytettävissä koko maan kattava tietokanta, josta voi nähdä tilan jakautumisen ajankohdan ja tilan jaon aikaisen omistajan. Siitä voi päätellä milloin mahdollisesti on haettu lainhuuto. Toivottavasti lainhuuto on haettu sellaiseen aikaan, että nuo lainhuutoasiakirjat olisivat vielä tallella - nimittäin osa on tuhoutunut. Olen itse joskus kysynyt vastaavaa.

Toinen keino olisi katsoa aikakauden henkikirjoista, olisiko sinne merkitty lainhuudon saannin päivämäärä

Tuulevi

ilkant
13.08.16, 01:08
Ilmoittamasi kylän perusteella ottaisin yhteyttä maanmittaustoimistoon.

Kiitän vinkistä. Ihan heti ei tuollainen tullut näissä yhteyksissä mieleen. :)