PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : FamilySearch - submitted by ?


eeva häkkinen
23.07.16, 13:02
Amerikanserkkuja etsiessäni tuli vastaan tutkimani suvun jälkeläinen sukupuussa, jonka oikeellisuudesta en ole vakuuttunut. Koska tieto on 1910-luvulta, ei helppoa tapaa tarkistukseen taida löytyä. Sivun oikeassa ylänurkassa on tieto "submitted ....2012 by" .... (sukunimi ja 6 numeroa). Onko tapaa ottaa tällä viitteellä yhteyttä tiedon toimittajaan?

kkylakos
26.07.16, 08:30
FamilySearchin oma wikisivu (https://familysearch.org/wiki/en/Pedigree_Resource_File) antaa ymmärtää, että yhteydenotoille ei ole tukea:
How do I contact submitters to Pedigree Resource File?
For privacy reasons, the online Pedigree Resource File does not display personal information about submitters. Instead, it displays identifiers composed of parts of submitters' names followed by 7-digit numbers. The old Pedigree Resource File Discs displayed submitter names and contact information but the discs are no longer available.
Amerikassahan väestönlaskennat ovat saatavilla 1940-luvulle asti eli 1910-luvun lähteetkin ovat vapaasti (joskin usein maksullisesti) saatavilla.

eeva häkkinen
30.07.16, 06:11
Kiitos, sainkin jo lähettäjään yhteyden toisen henkilön avustuksella. Aika hämmästyttävää, jos kuka vain voi kirjoitella sinne mitä vain ilman että tiedon oikeellisuutta on mahdollista kyseeenalaistaa.

Julle
30.07.16, 20:14
< Kiitos, sainkin jo lähettäjään yhteyden toisen henkilön avustuksella. Aika hämmästyttävää, jos kuka vain voi kirjoitella sinne mitä vain ilman että tiedon oikeellisuutta on mahdollista kyseeenalaistaa. >

No, mutta eikös tämä ole tosiasia joka kirjoituksessa?
En mimä ainakaan usko yhtään IS:n artikelia semmoisenaan, saatikka kaikenlaisia galluppeja, joiden virhemarginaalikin on yli 5 % ja muutokseksi hyväksytään muutaman prosentin nousu tai lasku. Sellaista tämä elämä nykyään näyttää olevan. Kirjoita jotakin ja heikkouskoinen uskoo kaiken paitsi tarkka sukututkija, joka heti epäilee tietolähteen ja vuosisadan nähtyään.

Tarkistetaan vain esitetyt tiedot