PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Impilahden Kapralov


Minttuliini
20.06.16, 11:53
Hei!

Tutkin äitini isän puoleista sukua. Olen paikallistanut esivanhempiani nyt noin 1780-luvulle saakka muun muassa Karjalan tietokanta -ohjelman avulla. Äitini, hänen äitinsä ja sisaruksensa ovat kertoneet, että Kapralovin suku olisi lähtöisin Ukrainasta tai Venäjältä. Suvun sukunimi, sen jäsenten etunimet ja patronyymit tukevat tätä ajatusta, mutta tuohon aikaanhan oli yleistä, että raja-karjalaisilla ortodokseilla oli venäläiset tai venäläistyyppiset nimet. Haluaisin saada vahvistuksen äitini kertomukselle. Nyt ei ole enää oikein ketään, jolta kysyä asiasta, kun asianomaiset ovat kuolleet. Tietäisikö joku jotain Kapraloveista?

Tämä on kuin salapoliisityötä. Kokoan pienistä murusista tietoa, jota yritän ymmärtää. Esimerkiksi eilen löysin tiedon Katihasta, jonka mukaan isoisoisoisäni pojan kummi on venäläisessä Vladimirin kaupungissa asunut porvari. Kaste tapahtui Pitkärannassa. Isoisoisoisäni on kirkonkirjojen mukaan ollut populi, joten tuntuu siksikin vähintäänkin oudolta, että hänen lapsensa kummi olisi venäläinen porvari. Onko jotain, mitä en tiedä? Onko ortodokseilla tuohon aikaan ollut jokin käytäntö kummiuden suhteen, eli onko kuka tahansa voitu repäistä tarvittaessa kummiksi? Etäisyyskin ihmetyttää, Vladimirista on sentään ollut melkoinen matka Pitkärantaan. Isoisoisoisällä ja kummilla oli sama patronyymi Grigorjev, mutta se lienee sattumaa.

Inkeri
20.06.16, 14:56
Oletko huomannut että paljon parjatusta Geni.comista löytyy Kapraloveja?