PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Uusi Genos: Suomi on pieni maa sukututkimuksen kannalta


virpinissila
27.05.16, 12:33
Eräs ystäväni otti aamulla yhteyttä luettuaan vasta ilmestynyttä Genosta.

Genoksessa on mielenkiintoinen Mervi Karnisen ja Pekka Kaarnisen tutkimus ”Asiakirjojen ja elokuvan Katarina, kaunis leski”. Artikkelista käy ilmi, että Katarinan (Rungeen) puolison Johannes Thorwösten ensimmäisestä avioliitosta syntynyt tytär Elisabeth oli naimisissa Taivassalon kruununnimismiehen Lorentz Demöenin kanssa.

Samassa lehdessä on tiedonannoissa oma juttuni ”Häggroth Eurasta, Kares Ulvilasta ja Tuomola Köyliöstä”. Tiedonannossa käsittelen muun muassa euralaisen Valborg Simonintytär (Köylypolven Kallilta) ja Johan Andesinpoika Häggrotin lasten holhousasiaa isä kuoltua. Valborg Simonintytär oli kolme kertaa naimisissa ja kuinka ollakaan, kolmas puoliso oli Elisabeth Thorwösten leski Lorentz Demöenin (ei mainita nimeltä tiedonannossa).

Virpi Nissilä

Calonius
27.05.16, 12:36
Hauska yhteensattuma. :)
Nopeasti lueskelinkin jo Genoksen läpi aamulla.

virpinissila
27.05.16, 12:41
Ja sitten perään korjaus nimeen, jonka kirjoitin taivutetussa muodossa ja muutenkin väärin eli kyseessä on Lorentz Demoën.

Virpi Nissilä

virpinissila
27.05.16, 13:28
Muistinvaraisesti ei pitäisi näköjään kirjoittaa mitään. Vielä korjaus. Kallin Valborg Simonintyttären kolmas mies oli "kauniin Katarina-lesken" miehen tyttären poika eikä tyttären leski eli Elisabeth Thorwöste oli Valborgin anoppi.

Varmuuden vuoksi lähde. Ahla, Lempi: "Poimintoja euralaisesta Nuorante-suvusta", sivut 18-20. http://www.pori.fi/material/attachments/kirjasto/maakuntakirjasto/satakunta-sarja/5vVaaeRJZ/Satakuntasarja12.pdf

Virpi Nissilä