PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hinnerjoen (Laitilan) kuolleitten luettelon tulkintaa 1740


virpinissila
27.04.16, 11:01
Hiskiin ei ole vielä tullut Laitilan haudattuja, mutta SSHY:n sivuilla on puhtaaksikirjoitettu, Laitilasta poimittu luettelo Hinnerjoen kuolleista. Siinä on 4.4.1740 haudatuksi merkitty: Korpi. Mäki. Vaimo Maria Agneta Matint. Haud. kappeliin. 80 vuotta. http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=24228&pnum=6 Kiinnitin huomiota kahteen etunimeen, joka näinä aikoina ei ollut kovin yleistä paitsi säätyläisillä. Hinnerjoen Korven Mäen rippikirjassa 1740- ei mainita tällaista henkilöä.

Alkuperäisen haudattujenluettelon käsialasta Laitilassa on hiukan vaikea saada selkoa, mutta taustat tuntien olisin taipuvainen näkemään siinä… hustrus moor Agneta Mattsdr. Hinnerjoki… eli Euran Mannilan Akon vanhaemäntä olisi kuollut tyttärensä luona Hinnerjoen Mäellä. http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=19676&pnum=3

Eurasta/Honkilahdelta en ole löytänyt muita tietoja hänen kuolemastaan kuin rippikirjassa Akolla oleva merkintä http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=25973&pnum=32 Olsikohan vaimo Agneta (Agatha) Mattsintytär mennyt tyttärensä luo 1739 ja kuollut siellä 1740?

Muiden tulkintoja?

Virpi Nissilä

mernis
27.04.16, 16:54
Kyllä siinä kuolleiden luettelossa lukee ihan selvästi hustrus Moor Agneta. Vahvistuksena vielä se, että Korfwis sanan r ja Moor sanan viimeinen kirjain ovat ihan samanlaisia.

Kiva löytö; ainakaan minulla ei ollut aiemmin tiedossa moninkertaisen esiäidin kuolinaikaa.