PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lahti? 1930?


Carp
20.04.16, 22:02
Ensiksi mitä kuvasta tiedän: kuvassa olevat henkilöt ovat mahdollisesti (eli mitä luultavimmin) LYK:n -- eli Lahden Yhteiskoulun -- oppilaita, ja kuva on oletettavasti vuodelta 1929 tai 1930.


Ja sitten kysymyksiin:
Tunnistaako kukaan jonkun henkilön kuvasta?
Onko kenelläkään SukuForumin jäsenistä mahdollisesti sukulaisia, jotka ovat käyneet Lahden LYK:issä 20-luvun loppupuolella?
Mikäköhän rakennus mahtaa olla kuvassa? Tiedän, että varsinkin sodanjälkeisessä Lahdessa vanhoja taloja ja rakennuksia hävitettiin armotta ja urakalla.
Lahden Tyttöpartiolaiset (vuoden 1926 jälkeen Tähtitytöt) olivat käytännössä LYK:n partiolaistoimintaa, olisikohan kyseessä partiolaiskuva?


En oleta, että kukaan pystyisi ketään kuvasta tunnistamaan, ellei itsellä ole ollut sukulaisia kyseisessä koulussa, mutta mielenkiintoista olisi, jos jotakin tietoa onnistuisi kuvasta saamaan.

VSimula
22.04.16, 19:32
Taitaa olla Lahden ns. Vanha kirkko, joka purettiin ja jonka tilalle rakennettiin nykyinen Alvar Aallon suunnittelema Ristin kirkko. Vanhasta kirkosta löytyy tietoja esim. hakusanoilla "keski-lahden vanha kirkko"
Veikko

Carp
23.04.16, 09:31
No niinhän tuo näyttää olevan! Kiitoksia vain. Komea kirkkohan tuo oli.