PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Apua tarvitaan – SukuJutut-Mac-Crossover


MaijaT
20.04.16, 18:12
Olen käyttänyt SukuJutut ohjelmaa pari vuotta Macissä crossoverin avulla ja se on toiminut tähän asti moitteetta. Nyt kuitenkin yrittäessäni kopioida tekstejä wordiltä henkilöiden lisä- ja perhetietoihin, niin se ei onnistu; ei liittämällä, eikä kopioimalla. Monenlaista olen sen kanssa kokeillut ja ollut yhteydessä mm. codeweaversiin, mutta keinoa ei ole löytynyt.
Löytyisikö tällaiseen ongelmaan apua? Onko teistä jollain kokemusta tällaisesta?

tkukkonen
20.04.16, 18:55
Oletko kokeillut sitä että kopioit tekstin ensin tyhmään eli muotoilemattomaan formaattiin, esim Muistioon (engl notepad Windowsissa), jossa teet puhdistuksen. Macissä on jokin vastaava ohjelma sikäli kun muistelen. Silloin erikoisia koodeja jää pois. Jos tekstin joukossa edelleen on omituisia näkyviä merkkejä, niin niitä voi poistaa (jolloin voit käyttää etsi-korvaa toimintoa nopeuttamaan sitä). Sen jälkeen vasta käytät haluamiasi jatkotoimia.

MaijaT
20.04.16, 20:27
Kiitos vastauksesta. Macissä löytyy vastaava "muistiinpanot", jota kokeilin. Kopiointi ei kuitenkaan onnistunut.

Antti Järvenpää
20.04.16, 20:50
Ei ehkä vastaus kysymykseen, mutta ongelmat copy-paste tilanteissa usein liittyvät siihen, että käyttöjärjestelmä ei toimi kunnolla. Vallankin kannettavia koneita sammutetaan harvoin, jolloin käyttis voi korruptoitua jollakin tavoin. Tällaisiin tilanteisiin auttaa monasti, että sammuttaa koneen täysin ja käynnistää sen uudelleen.

Jos koneen käyttöjärjestelmää on päivitetty, voi ongelman johtua siitä, että vanhat ohjelmat eivät yksinkertaisesti toimi uudella käyttöjärjestelmällä.

Julle
21.04.16, 09:39
< Ei ehkä vastaus kysymykseen, mutta ongelmat copy-paste tilanteissa usein liittyvät siihen, että käyttöjärjestelmä ei toimi kunnolla. Vallankin kannettavia koneita sammutetaan harvoin, jolloin käyttis voi korruptoitua jollakin tavoin. Tällaisiin tilanteisiin auttaa monasti, että sammuttaa koneen täysin ja käynnistää sen uudelleen.

Jos koneen käyttöjärjestelmää on päivitetty, voi ongelman johtua siitä, että vanhat ohjelmat eivät yksinkertaisesti toimi uudella käyttöjärjestelmällä. >

Tarkista ettei ole vielä yksinkertaisempi käyttövirhe!
Molempien ohjelmien eli ikkunoiden on oltava käytössä, jotta kopiointi toisesta toiseen onnistuu Kopioi - Liitä -komennolla?

Kokeilemisiin

rantaan2
30.04.16, 18:45
Kertokaahan, miten Sukujutut saadaan toimimaan CrossOverin avulla.
MAC on minulle tuntematon tuttavuus, mutta tänään yritin.. Ensin latasin codeweavers.com -sivustolta TryFree-näpyskän kautta CrossOverin, mutta entäs sitten? Kuinka saan Sukujutut asennettua sen avulla?
Ihan rautalankaversioneuvon jos saisi, kiitos :)

Mika Halonen
02.05.16, 18:40
Kyseisen ohjelmiston sivuilta löytyy ohjeet miten asennus tehdään. Esim. tässä hyvin lyhyt ohje:

https://www.codeweavers.com/videos/crossover-mac-1-minute-overview

rantaan2
02.05.16, 19:54
CrossOver ladattiin kyllä, mutta miten saadaan valittua Sukujutut?
Tuossa ohjeen listassa on ohjelmia, mistä se hakee ne siihen listaan?
Koetettiin niin, että ladattiin Sukujutut (sje32.exe-tiedosto) koneelle, mutta CrossOver ei sitä ainakaan koneelta löytänyt.
Tuohon sitä ohjetta kaipaan...
Ja kuten sanoin, minulle MAC-maailman logiikka on ihan tuntematon :)

Mika Halonen
02.05.16, 20:26
https://www.codeweavers.com/support/wiki/mac/mactutorial/unknown_install

Sieltä tuotteen sivuilta löytyy ne ohjeet.

T. Mika