PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kiikka Kinnala Poussa


Amaryllis
17.04.16, 14:18
Poussalla on Lars Mårtenssonin vaimona vuodesta 1637 Karin Mattsdr. Olisiko hän kenties kotoisin Kinnalan Hannulasta, jossa 1635 mainitaan tytär Karin Mattsdr. Vuodelta 1636 kaikki merkinnät puuttuvat Suomen asutuksen yleisluettelosta.
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=798152

Hela
17.04.16, 20:09
Tämä on niitä tapauksia, joita enemmän kuin puolet sukututkijoista pitäisi selvinä ja jättäisi kysymysmerkinkin pois. Karin ja Matts olivat kuitenkin kaikkein tavallisimpia etunimiä, joten erehtymisen vaara on suuri. Hannulan seuraavassa polvessa on vastaavanlainen tilanne. Karin Thomasdotteria monet ovat pitäneet Liuhalan Rekolan tyttärenä, esi-isäni sisarena, kun tämänniminen nainen on samalla tavalla ensin Rekolassa ja seuraavana vuonna Hannulassa. Olen ollut tässä varovaisella kannalla, mutta olen joskus antanut periksi hyvin suurella kysymysmerkillä.

H. I.

Amaryllis
17.04.16, 21:14
Kiitos vastauksesta. Onneksi ei nyt ole esiäidistä kysymys, vaan esi-isän sisaresta. Olisi mukava saada Hannulan Karin sijoitettua jonnekin, mutta siihen taidetaan tarvita onnekasta löytöä tuomiokirjoista.