PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : FinFamily ja GedComin lähtöhenkilö


ilkant
10.04.16, 04:53
Otin FinFamilyssä itsestäni GedCom-muotoisen esipolvilistan ja samoin äidistäni (ensin tietysti näkymät niille). Kun latasin niitä .ged tiedostoja Family Tree Dna sivustolle, omasta tiedostostani sillä sivustolla tuli valikkoon kysymys lähtöhenkilöstä ja siellä näkyi oma nimeni. Ok. Tosin puu ei päivittynyt. Mutta kun latasin äitini tiedot hänen kitille, niin siirron jälkeen tuo valikko oli tyhjä. Vietyä GedCom-tiedostoa ei saanut näkyville.

FTDNA:n sivusto ei löytänyt äitiäni eikä ketään muutakaan gedcomista "lähtöhenkilöksi". Ja omani toimi. Onkohan kysymys nyt FinFamilyssä olevasta ominaisuudesta, joka merkitsee "lähtöhenkilön" GedCom-tiedostoon eri tavalla kuin FTDNA yrittää sitä lukea? Onko tällaiseen standardia?

Onko kenelläkään samanlaisia havaintoja? Tai ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi?

ilkant
10.04.16, 10:50
Kovin iso vika ei ole kun Webtrees osaa tehdä GedCom-tiedostolla sukupuun päivityksen. Tiedot näyttivät olevan oikein. Tosin vein sinne kaikki tietokannan tiedot ja FTDNA:han vain tietyn henkilön esipolvet.

Tutkin asiaa enemmän kun tulee aikaa.

Mika Halonen
14.04.16, 20:57
Vaikea sanoa mikä gedcom tiedostossasi tai FTDNA:ssa on vikana jos se ei FTDNA:n ohjelmalle kelpaa. Käytä vaikka Genealogica Graficaa tai jotain muuta ohjelmistoa, jolla voi tarkistaa gedcomin virheet.

T: Mika

ilkant
16.04.16, 16:18
Tässä yhteydessä on sanottava, että on harmillista kun FTDNA ei anna minkäänlaista virheilmoitusta. On erittäin vaikea päätellä, missä vika on.

Sama pätee yleensä ohjelmien bugeihin. Jos joku asia ei toimi, niin tarkka kuvaus, missä kohtaa virhe on havaittu ja mitä on tehty juuri silloin ja vähän aiemmin. Virheelliset tuloksetkin ovat tärkeitä.