PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Laitilan Perheentupa


Olli-Pekka Sorma
10.03.16, 16:16
Mahtoiko Perheentupa olla "uudisraivaajatila", joka olisi ilmaantunut Laitilaan vasta Isonvihan jälkeen? Vai löytyykö lautamies Eric Mattsinpojalle toista kotitilaa?
terv OPS

Alpo Rantala
10.03.16, 23:20
Perheentupa löytyy SAY:sta vuodelta 1674-1694. Ensimmäinen veromerkintä on vuodelta 1684. Laitilan historia ei kerro uudisraivaajatiloista. Yleensä uudet tilat muodostuivat halkomalla. Tietysti pellon raivausta oli. Kirkonkylän ensimmäisenä verotalona pidetään Eerolaa.

Alpo Rantala

Olli-Pekka Sorma
11.03.16, 11:24
Kiitos vihjeestä, Alpo. Laitila näyttää olevan vaikeasti lähestyttävä paikkaseutu, ainakin henkilölle, joka ei tunne sen paremmin tämän päivän Laitilaa kuin sen historiaakaan. Etsin mainitsemastasi SAY'stä Perheentupaa Uusikirkko Tl'n pitäjästä, sen Laitilan pastoraatista ja Laitilan kylästä (kirkonkylää ei Laitilan pastoraatin alta löydy). Onko kirkonkylä "piilotettu" jonkin toisen kylännimen taakse?
terveisin
OPS

Alpo Rantala
11.03.16, 11:52
Laitilan hallinnollinen puoli poikkeaa noilla ajoilla kirkollisesta puolesta. Kirkollisessakin puolessa eteläosan kylät on joskus Uudenkirkon (Kalannin) alla.
Tämä asiakirja löytyy kyllä arkistolaitoksen sivuilta haulla Laitila ja sieltä SAY halutuilta vuosilta. Sitten kirkokonkylän kohdalta. Toivottavasti linkki toimii.

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=1366123

Alpo Rantala