PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : erikoinen vanha talo


Martta
03.02.16, 23:59
missähän tämä talo on mahtanut olla tai on?

tkukkonen
04.02.16, 10:05
Talon ympärillä on mäntyä kasvava kangas. Armeijalla oli usein harjoitusmaastoja sellaisissa paikoissa.
Tässä ote Lappeenrannan varuskunnan historiasta. Vastaako teksti kuvaa?

Asevelvollisuuslain sanelemalle uudelle instituutiolle, asevelvollisuusarmeijalle rakennettujen maaseutukaupunkeihin sijoitettujen puukasarmien tyyliksi valittiin klassismi. Sen puitteissa viittaus sotilaisiin ja sotilaallisuuteen hoidettiin selkeästi klassismin perinteistä muotokieltä käyttäen valitsemalla ulkoarkkitehtuurin pylväsmalliksi karu doorilainen järjestelmä. ... Lappeenrannan rakuunakasarmien tyyli taas siirtyi klassismin aiheisiin. .... Gripenbergin käyttämät tyylielementit – koko pystyseinän mittaiset liseenit eli muurinauhat, ikkunankehykset ja liseenin “tukema” räystään alapuolinen friisi – viittaavat klassismin ja osin toki renessanssinkin muotokieleen. Muutosta selittänee osin vuoden 1890 vaihteen tienoilla Suomen arkkitehtuurin suunnanmuutos. Ylihallitus siirtyi tällöin Viljon mukaan arkkitehtuurissaan klassismiin, ja ylijohtaja Gripenbergillä oli siinä ratkaiseva rooli.

Tarkempia kuvauksia mm sivulla 198
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/Lappeenrannan_varuskunta/varuskuntahistoria.pdf

Essimi
04.02.16, 19:31
Mäntykangas ja kuvan miehen valkotakki tuovat mieleen myös jonkinlaisen parantolan.

Antti Järvenpää
04.02.16, 22:47
Kangasmaastossahan tuo rakennus on, voisi olla kunnansairaala valkotakkisen perusteella. Savupiiput on tehty hienosti. Talossa on pärekatto ja taloon näyttäisi tulevan sähkö. Itse asiassa talon edessä menee 3-vaihe johdot ilmassa ja yhden oven päällä on sähkövalo, joten ei olla sivukylillä. Hienosti tehty aitaus viittaa hyvin hoidettuun ympäristöön.

Heikki Särkkä
06.02.16, 10:16
Mieleen tulee Kannaksen suunta.

Martta
07.02.16, 00:16
kiitoksia näistä arvioista ,