PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Jesper Eerikinpoika Tapolan suku Sippolan Viialasta


sippu630
29.01.16, 21:48
Tapola-Metsen sukuseura ry on julkaissut sukukirjan:

Tuija Nikunen ja Seppo Sippu: Jesper Eerikinpoika Tapolan suku. Keuruu 2016.

Kirjasta on saatavuustiedot sisältävä esite sivulla

http://sippu630.mbnet.fi/Jesper_Tapolan_suku.pdf

Jesper Eerikinpoika Tapola (1732–1791) hallitsi kahta seitsemännestä Tapolan kruununtalosta N:o 9 Vehkalahden pitäjän Sippolan kappelin Viialan kylässä, nykyisen Kouvolan kaupungin Myllykoskella.

Jesperin jälkeläistössä esiintyy mm. seuraavia sukunimiä: Anttila, Eriksson, Halme, Hasu, Hillo, Hjelt, Holander, Huusari, Hyvärinen, Kokko, Kokkonen, Korjus, Kurittu, Leino, Lonka, Majander, Mikkola, Mäkelä, Mänttäri, Niemelä, Niemi, Nyman, Okka, Paakala, Palonen, Pasi, Poikala, Posa, Salomaa, Sihvola, Suolanen, Talvala, Tani, Tapola, Terho, Timperi, Tynnilä, Ukkola, Viljakkala, Willberg ja Vähä-Poikala.

Kirjassa on Jesperin esivanhempia ja Tapolan taloa käsittelevä historiaosuus sekä 76 sukutaulua, joihin sisältyy tietoja Jesperistä ja hänen jälkeläisistään ja heidän elämänvaiheistaan vuoteen 1915 asti. Suvun jäsenen puoliso mainitaan, jos pariskunta on vihitty viimeistään 1915, ja pariskunnan lapset mainitaan, jos nuorinkin lapsi on syntynyt viimeistään 1915.