PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Martta Heikkinen Ristijärvi Koivumäki


Hannu Korhonen
13.01.16, 14:23
Martta Heikkinen Ristijärven Koivumäestä kirjoitti muistovärssyn äitini reseptivihkoon Kuopion talouskoulussa 1925. Verkossa on Geni-sukupuu, jossa mainitaan Martta Elisabeth Heikkinen s. 3.11.1899 Ristijärvellä Monolan talossa, naimisissa Kusti Lukkarin kanssa. Geni-sukupuun ylläpitäjä ei tunne Marttansa vaiheita eikä voinut siksi auttaa. Sama Martta näyttäisi olevan myös H. Keräsen MyHeritage-sivustolla, mutta ne tiedot ovat maksullisten palvelujen takana. Asia ei ole niin iso ja tärkeä, että maksaisin siitä, enkä siksi ajatellut kysyä seurakunnastakaan. Verkossa Ristijärven seurakunnan tietoja on vain vuoteen 1880. Kiinnostava se on ehkä eniten siksi, että nykytekniikka antaisi mahdollisuuden asian jäljittämiseen, vaikka olen varma, että äitini ei pitänyt myöhemmin mitään yhteyttä tähän kurssitoveriinsa. Kirjoitan nimittäin pientä juttua sukulehteen äitini reseptivihosta, ja Martta on muistovärssynsä ansiosta pienenpieni sivujuonne siinä. Kaikki tiedot, jotka voisivat johtaa muistovärssyn kirjoittajan jäljille, olisivat tervetulleita.

RRajander
13.01.16, 15:49
Linkitin tiedustelusi Kainuun sukututkijoiden Facebook-ryhmään.

Sukututkija JaSKa
13.01.16, 20:11
Martan ja Kustin sekä jälkeläisten vaiheet löytyvät tiedostostani nykypäivään saakka. Voit Hannu laittaa halutessasi sähköpostia jaana.sk.lukkari*gmail.com.

Hannu Korhonen
13.01.16, 22:09
Kiitos tiedoista. Sukujohto ei tässä yhteydessä kiinnosta niinkään, vaan nimenomaan juuri tämä Martta. Uskon lähettämääsi muistitietoon. Tosi mukava, että oikea Martta löytyi, vaikka Ristijärvellä on näköjään syntynyt useita sopivanikäisiä Martta Heikkisiä.