PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Fredrik Ottosson Iitin Huhdasjärvellä, mistä tulee ?


Kurki
05.01.16, 21:21
Onko kukaan törmännyt Fredrik Ottosson henkilöön, syntymävuodeksi merkitty 1770, Iitin Huhdasjärveltä ?
On aluksi renkinä Kihilän talossa, nai 1792 talon lesken Christina Andersdr:n, menee leskeydyttyään uusiin naimisiin talollisen tyttären, Helena Andersdr kanssa. Itse näyttäisin polveutuvan tämän jälkimmäisen liiton Maria Fredrikintyttärestä, s.18.3.1804.
En ole löytänyt sitkeästi hausta huolimatta Fredrikille isää, Otto kun ei ole kovin yleinen nimi Kymenlaaksossa tai Hämeessä; viittaa muualta tulleen sotilaan nimeen?
Fredrikin ja Helenan Israel-pojan kastemerkinnässä 12.7.1812 on isän nimen yläpuolelle kirjattu sukunimeksi Tanfelt.
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=6471789

Ainut Otto, jonka toistaiseksi olen löytänyt, ja jolle on syntynyt Fredrik edes lähellä tuota 1770-vuotta, on Hartolassa vänrikki Otto Tandefeltille 19.10.1768 syntynyt avioton Fredrik-poika yhdessä qvinnoperson Kirstin Johansdotterin kanssa.
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=6527549
Äitiä ja lasta en tämän jälkeen ole pystynyt kirkonkirjoista löytämään.
Olisi kiva, jos joku aluetta, Iitin Huhdasjärveä ja lähiympäristöä tunteva osaisi vinkata oikeaan suuntaa Oton löytämiseksi, äidistä puhumattakaan ;)

Topi
05.01.16, 23:40
Tervehdys,

Ei ehkä auta yhtään eteenpäin mutta liittyen tuohon Tandefelt-mahdollisuuteen, oletko huomannut tätä Sysmän 1769 talvikäräjien juttua numero 2 ?

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=23432284

Terv
Topi

Kurki
06.01.16, 12:49
Kiitos Topi,
en ole selannut käräjiä vielä, yritän ensin löytää Fredrikille isä-Ottoa eli lähinnä mistä hän on tullut Iitin Huhdasjärvelle Kihilän taloon.
Tämä Otto Tandefelt on tietysti yksi mahdollisuus tsekattavaksi, sillä eihän kastajana toiminut Relander ihan turhaan ole lapsen isän nimen yläpuolelle kirjoittanut sukunimeä Tanfelt. Isä siis on tuolloin tiedetty, voi olla myös sotilasnimi väärin kirjoitettuna.
Jos Topi, olet parempi käräjäpöytäkirjan kirjurin tekstin lukija (minä olen vielä alkuvaiheessa 1700-luvun tekstien tulkitsijana), niin laitatko minulle yksityisviestinä tekstin :)

Laitoin kysymykseni myös Onko tuttu? -osioon, kun Iitti on myös eteläistä Savoa ja itäistä Hämeä.
kiittäen kaikkia foorumilaisia jo etukäteen ! Merja