PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Siikajoelle tulleita kuvia


Wiljami
01.01.16, 01:16
Tunnistatko näistä kuvista jotain? Kuvat ovat tulleet 1930-50 luvun tietämissä Mettälään, mahdollisesti Amerikasta Washingtonin osavaltiosta tai Oregonista.

Carp
21.04.16, 18:10
Keskimmäinen kuva on ainakin Astoriasta, eli Oregonin osavaltiossa länsirannikolla sijaitseva varsin suomalaisvoittoinen kaupunki. Suosittelen käyntiä; varsin hurmaava pieni kaupunki. Astoriassa on "Suomi Hall" -niminen suomalaisen yhteisön ylläpitämä kerhorakennus.

Löytyypi ihan osoitteesta http://suomihall.com/
Suosittelen, että ottaisit yhteyttä sinnepäin.

Tämä nyt ei varsinaisesti vastaus ole, mutta saattavat tietää enemmän kyseisistä henkilöistä.

hilmaemilia
14.11.16, 19:40
Wiljami onko nämä Turpeenojan porukoita, kun heitä meni Amerikkaan monta,
jos siikajokisia ovat.

Terveiset pitkästä aikaa hilmaemilialta

Wiljami
30.11.16, 21:40
Selailin muita tuntemattomia ja hallussani olevia kuvajäljennöksiä, Beatan kansiosta. Niistä muutamista löytyy mitä todennäköisimmin samojakin henkilöitä, joita tään viestiketjun alussa. Ne ovat tulleet Amerikasta. Sen mukaan olisit oikeilla jäljillä. Beata oli kerännyt sukunsa henkilökuvia, mutta nimennyt kuvat kovin puutteellisesti.
Olishan se kiinnostavaa löytää joitain elossa olevia Turpeenojia Amerikan puolelta. Hyvällä tuurilla joku saattais tunnistaa joitakin henkilöitä. On se todella harmittavaa, että ennen vanhaan ei ole ollut tapana merkitä kuviin henkilöitten nimiä kuin vain poikkeustapauksissa. Nykyisinkin moni jättää nimeämättä kuvansa, vaikka pitäis jo ymmärtää sen merkityksen. Joskus pelkkä nimikään ei riitä, koska samalla paikkakunnalla on saattanut elää samoihin aikoihin saman niminen henkilö. Esim. Fredika Turpeenoja kuuluu sellaisiin, joita on elänyt Siikajoella kolmekin ja riittävän samoihin aikoihin. Jos edes kuvausaika olisi tiedossa, siitäkin voisi jotain päätellä.

hilmaemilia
30.11.16, 21:54
Täytyy ottaa taas työn alle Amerikkaan menneet Turpeenojat. Montahan heitä meni meidänkin sukuhaarasta. Eiköhän sitä jotakin vielä löydy talven mittaan.

hilmaemilia
30.11.16, 21:57
Wiljami,laitoinko yhden hautakuvan jonka löysin Amerikan Turpeenojasta? Laitan spostilla jos en ole aiemmin laittanut

Wiljami
11.02.17, 23:00
Pahoittelen, että vasta nyt luin viime kirjoituksesi. Olen kiinnostunut tarjoamastasi kuvasta. Se olisi minulle uutta. Kiitos!
Onko Sakarin ja Aliinan tytär Vieno (s. 1914) sinulle "tuttu"?

hilmaemilia
11.02.17, 23:51
Kuva jota tarkoitin on minulla , laitan sen. Se on myös netissä niissä Amerikan hautakuvissa. Laitan s-postilla tulemaan Wiljami. Mnulla on liuta nimettömiä kuvia 1800-1900 -luvun vaihteesta Oulun valokuvaamojen kuvia. Niissäkin voi olla Turpeenojan porukoita.