PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Perhekokonaisuus


ilkant
30.12.15, 05:31
Ohjeissa 3/2014 sanotaan, että "kun perhekokonaisuudessa vanhempi, puoliso tai lapsi on valittu, hänet voi poistaa hiiren oikealla avautuvasta valikosta".

Tässä Linux-koneessa hiiren oikealla painikkeella ei avaudu mitään kohdistuksen jälkeenkään perhekokonaisuus-ikkunassa. Onkohan se tämän koneen / käyttöjärjestelmän ominaisuus?

Minusta olisi todella kätevää, jos tästä perhekokonaisuudesta voisi navigoida sukupuussa kaksoisnapsauttamalla hiirellä vanhampaa, puolisoa tai lasta. Onkohan isokin muutostyö koodiin? Navigointi voisi ainakin tarvita tietoja sellaisesta henkilöstä, joka ei ole vasemmassa ikkunassa.

Tietokantanäyttöön (vasen ikkuna) navigoinnin ei tarvitsisi vaikuttaa mitenkään. Navigoinnin jälkeen käyttäjä voisi sitten milloin vain sieltä vasemmasta ikkunasta valita kenet tahansa henkilön ja tuoda hänen tiedot oikeaan ikkunaan.

Edelleen voisi olla uusi näyttöikkuna Sukupuu, jossa tiedot olisi puumaisessa rakenteessa ja sieltä voisi hiirellä napsauttaa oikeaan ikkunaan henkilön tiedot katseltavaksi ja muokattavaksi. Tämän toteuttaminen on isompi juttu. Mutta idea on heitetty. :)

Mika Halonen
30.12.15, 22:14
Näyttää siltä että Linuxissa tuon valikon avaaminen ei toimi. Vaikuttaisi olevan jotain eroavaisuutta eventien käsittelyssä ko. asiassa Linuxin ja Windowsin välillä tuossa kohdassa ohjelmaa. En ole varma onko bugi FinFamilyn koodissa vai jonkun komponentin toiminnassa.

T. Mika

Mika Halonen
31.12.15, 16:17
Tein tähän ongelmaan korjauksen ja SourceForgessa uutta pakettia 1243.

T: Mika

ilkant
01.01.16, 02:06
Nyt toimii! Ja se helpottaa aika paljonkin sukupuussa navigointia. Ainakin minun mielestäni.